20 de idei ingenioase pentru construirea de rafturi

Daca ati simtit vreodata nevoie sa aranjati lucrurile intr-un loc anume dar nu aveati raftul necesar pe care sa le asezati, va oferim cateva sugestii care merita luate in considerare. Aceste rafuri le puteti confectiona chiar dumneavoastra. In ultima perioada se vorbeste tot mai mult despre reciclare si despre nevoia de a fi cat mai prietenosi cu mediul inconjurator.

Deschide Galeria

Adevarul este ca intr-o societate a consumerismului, ca a noastra, se cumpara prea multe lucruri inutile care aglomereaza spatiul iar apoi ne dam seama ca nu ne folosesc. Solutia: evita cumpararea de lucruri noi si reciclati-le pe cele vechi.

Adesea, suprafata mica a unei incaperi ne obliga sa alegem cat mai putine piese de mobilier pentru a evita supraincarcarea camerei. In astfel de situatii, nu ne mai ramane decat sa ne orientam spre depozitarea pe verticala, economisind astfel spatiu la nivelul podelei. De exemplu, un raft pentru depozitarea obiectelor pentru gatit, montat sub tavanul de la bucatarie poate fi foarte util.

Citeste si 9 idei pentru spatii de depozitare din casa ta la care nu te-ai gandit

Rafturile la inaltime pot fi montate pe perete, agatate cu sfori sau lanturi fixate in dibluri ferme de tavanul unei camere. Puteti folosi orice tip de materiale si cel mai important esta ca puteti refolosi obiectele vechi de care va incurcati prin casa: cutii de lemn, lazi, scanduri, sipci, bucati de cherestea, franghii, galeti, sertare vechi si lista poate continua.

Pe langa acestea mai aveti nevoie de niste cuie si ciocan, holsuruburi si borbasina, vopsea de diferite culori, materiale pentru slefuit (smirghel si pila pentru lemn), placute metalice pentru prindere. Restul tine de curajul si de creativitatea dumneavoastra.

Iata cateva imagini care sa va ajute in construirea raftului de care aveti nevoie.

Te-ar putea interesa

Cele mai citite articole