7 reamenajari de balcoane si terase – foto inainte si dupa

In aceasta vara, da-i o sansa balconului sau terasei tale sa straluceasca, oferindu-i o amenajare pe masura. Ca sa te ajutam in acest demers, am gasit aceste 7 modele de reamenajari pe care sa le poti folosi ca sursa de inspiratie. Mentionam ca toate au fost realizate de un peisagist, iar numitorul comun al tuturor acestor terase a fost conturarea unor zone verzi. Iata ce a iesit.

Deschide Galeria

Prima reamenajare este a unei terase ce avea nevoie de o noua fata. Nu fusese amenajata niciodata si expusa destul de mult vantului. Peisagistul a mizat pe cateva plante tip arbust in vase mari cu ajutorul carora a creat partitii, precum o zona de luat masa. Panourile cu plante agatatoare ofera protectie impotriva vantului. Cu ajutorul unei pergole, plantele agatatoare precum iasomia, hortensia sau caprifoiul creeaza o adevarata oaza de verdeata in mijlocul orasului.

Cea de-a doua propunere este cea a unui balcon mic, pe care proprietarul incercase in trecut sa il transforme intr-un spatiu mai inverzit, tentativa sa esuand. Dupa cum vei vedea si in imaginea de dinainte de reamenajare, spatiul este destul de ingust, astfel ca peisagistul a adaptat conceptul amenajarii folosind vase mai inguste, dar mai inalte pentru a permite plantelor sa-si dezvolte radacinile. S-a conturat astfel un gard viu alaturi de vita de vie si trandafiri.

Urmatoarea terasa fusese oarecum abandonata, iar plantele nu prea reusisera sa se dezvolte, in principal din cauza orientarii pe sud care nu este tocmai prielnica multor tipuri de plante. Solutia propusa de peisagist a fost replantarea a celor ce au putut fi salvate si aducerea unor noi specii de plante, in special mediteraneene, mult mai rezistente unui soare puternic. S-a montat si un sistem automat de udat plantele, pentru a fi sigur ca acestea nu se vor mai usca, proprietarii neavand prea mult timp la dispozitie pentru a le ingriji.

Cea de-a patra reamenajare este cea unei terase ce avea nevoie urgent de o transformare. Zidurile murdare ale cladirii, dar si spatiul de depozitare nu oferea o priveliste tocmai frumoasa. Propunerea peisagistului a fost de-a dreptul creativa: zidurile au fost ascunse cu ajutorul impletiturii de nuiele si a bambusului inalt. Spatiul verde este acum zona de atractie a terasei conturat cu ajutorul unor plante precum ferigile, iedera si tisa (arbust ornamental rezistent la ger), toate usor de intretinut.

Aceasta terasa era practic inutilizabila, desi cu un potential remarcabil prin prisma cladirii de patrimoniu in cadrul careia se afla. Solutia propusa a constat in crearea unei podele din lemn exotic care sa stea la baza viitoarei amenajari. S-au adaugat mai multe plante perene iar in centrul lor s-a conturat o mica zona de relaxare.

Pentru aceasta terasa, interventia a fost una mai mult decat necesara. Vegetatia existenta nu era bine intretinuta si prost organizata astfel ca spatiul generos al terasei nu era bine valorificat. S-a optat pentru instalarea unei pergole din lemn prevazuta cu plante agatatoare. Sub ea, peisagistul a gandit un loc pentru luat masa placut si mai ales verde. Gratie peretilor din piatra care inconjoara terasa (apartamentul fiind la ultimul nivel al cladirii), dar si a pergolei create, terasa asigura un spatiu intim.

Aceasta terasa se afla la parterul imobilului si deci foarte expusa privirilor curiosilor; de aici nevoia de a crea un perete vegetal care sa asigure intimitatea beneficiarilor. Reamenajarea propusa de peisagist vine ca o mica gradina in mijlocul orasului; cu ajutorul peretelui de vegetatie cu plante ce cresc treptat in inaltime, dorinta proprietarilor a fost indeplinita intr-un mod foarte agreabil.

Sursa foto: cotemaison

Te-ar putea interesa

Cele mai citite articole