Amenajare de spatii mici – cum sa locuiesti confortabil in 25 de mp

Pe cat de greu pare de crezut, pe atat de impresionanta este aceasta amenajare realizata in 25 de metri patrati. Un spatiu foarte mic, echivalentul unei garsoniere a fost gandit pentru o singura persoana, a carei dorinta a fost doar ca bucataria sa fie separata de restul camerei.

Deschide Galeria

Pare aproape imposibil ca cineva sa poata locui confortabil intr-o locuinta atat de mica. Dar arhitectii de la Zukkini din Sankt Petersburg ne arata prin aceasta extraordinara realizare ca totul este posibil cu multa creativitate si determinare.

Principala provocare a fost decorarea spatiului astfel incat beneficiarul sa nu resimta locuinta ca pe o zona aglomerata, claustrofoba si sa se bucure in acelasi timp de un pat confortabil, o zona de luat masa, de o bucatarie unde sa poata gati si de suficiente spatii de depozitare.

Bucataria a fost separata de restul casei printr-o usa de sticla, care sa ofere continuitatea si fluiditate incaperii, fara sa fie perceputa ca element ce ar fi luat din spatiul si asa redus la apartamentului. Usa se gliseaza astfel ca atunci cand nu se gateste, ea sta deschisa, circulandu-se liber intre spatii.

Minimalismul stilului nordic este conceptul-cheie care sta la baza acestei amenajari. Albul predominant si tonurile sublime de gri si crem deschid vizual camera si ii sporesc spatialitatea. Suprafetele netede si lucioase (dulapurile si masa de dining) sprijina si ele acest efect. Veti remarca ca nu lipsesc petele de culoare care inveselesc atmosfera conferindu-i dinamica. Tapetul floral din bucatarie este o alegere excelenta pentru a sparge monotonia albului precum si modelul pardoselii (placi tip mozaic).

Fiecare functiune este bine pusa in valoare astfel incat sa poata fi utilizata intr-un mod eficient, in ciuda faptului ca planul apartamentului este unul lung si ingust plus dimensiunea lui redusa. O idee excelenta este cea a separarii zonei de dormit printr-o comoda alba, cu rafturi deschise de o parte si de cealalta. Grosimea ei permite depozitarea unor ghivece sau a unei lampi. In continuarea ei vom gasi zona de dining, un spatiu foarte mic, dar bine gandit astfel el sa comunice direct cu bucataria.

Nu lipsesc nici decoratiunile care imbraca stilistic fiecare zona in parte a locuintei. Adaugam aici si corpurile de iluminat, adaptate unui spatiu atat de mic si cu atat mai necesare pentru a ilumina eficient fiecare zona in parte.

De departe aceasta este una din cele mai reusite amenajari de spatii mici pe care noi le-am intalnit si pe care v-o recomandam cu mare drag pentru a o folosi ca sursa de inspiratie!

Te-ar putea interesa

Cele mai citite articole