Bucataria noua: cum sa optimizezi bugetul

Bucataria noua poate fi un proiect foarte costisitor in functie de cerintele pe care le ai. Spatiul este primul care iti spune cat si cum ar trebui sa amenajezi in functie de perimetrul pe care il ai la dispozitie. Cu cat este mai mic cu atat investesti mai putin si cu cat ai mai mult spatiu la dispozitie tinzi sa incarci cu mobilier si accesorii de care o sa te folosesti foarte rar spre deloc.

Deschide Galeria

In primul rand, e bine sa iti faci un buget realist pe care sa il respecti cat de mult poti. Focuseaza-te pe prioritati si evita risipa. Stabileste un buget maxim pe care sa nu-l depasesti. Alege mobila de bucatarie practica care sa fie pe masura nevoilor tale. Astfel, daca locuiesti singur intr-o studio si nu gatesti foarte des, un aragaz s-ar putea sa ocupe loc prea mult si sa incomodeze designul general. Foloseste, in schimb, o plita cu inductie electrica sau pe baza de gaz pentru momentele de experimente culinare. Daca nu gatesti des, inseamna ca nici nu vei avea prea multe vase de spalat. Deci poti renunta la masina de spalat vase. Vei face si economii in buget astfel.

In cazul in care ai o familie pentru care gatesti des si implicit bucataria este folosita la capacitate maxima, aici e nevoie sa gandesti in detaliu, modul in care vei amplasa mobila si electrocasnicele astfel incat sa-ti fie cat mai la indemana atat tie cat si membrilor familiei. Poti lua in considerare mobilier incorporat in perete si etajere suspendate pentru a crea impresia de mai mult spatiu si pentru a-ti permite sa personalizezi cu mici decoratiuni, cesti de cafea sau carti de bucate si ghivece mici cu ierburi aromatice.

De asemenea, e bine sa iei in considerare si faptul ca vrei sa-ti largesti familia. Copiii presupun o multime de responsabilitati si spatiu pe masura, asa ca ia in considerare acest lucru in investitia initiala, pentru a preveni alte cheltuieli in viitor. 

 

Te-ar putea interesa

Cele mai citite articole