Cum sa amenajezi un dormitor de vis cu buget redus

Pentru ca ne dorim sa va oferim cele mai bune sugestii si idei de amenajare, inauguram astazi o serie de articole in care am invitat-o pe arhitecta Maria Romanescu sa ne sfatuiasca despre diverse teme utile referitoare la amenajarea locuintei noastre. Astazi ne vorbeste despre cum putem sa ne decoram dormitorul cu un buget rezonabil.

Deschide Galeria

Dormitorul – locul in care care te retragi sa-ti reincarci bateriile dupa o zi intreaga si, mai important, spatiul pe care il vezi imediat ce ai deschis ochii de dimineata. Cu totii vrem sa incepem ziua cat mai placut, asa ca hai sa vedem ce-i de facut.

Probabil unul dintre cele mai restrictive aspecte ce (aparent) ne impiedica sa redecoram este bugetul. Chiar si asa, vreau sa va arat, in viziunea mea, idei de infrumusetare pentru dormitor, departe de a fi costisitoare. In plus, cu putina indemanare, le puteti realiza pe cont propriu.

1. Vopsitul peretilor

Primul lucru care-mi vine in minte este reimprospatarea peretilor. Recomandarea merge catre tonurile neutre, iar aici ai doua mari directii de ansamblu, in functie de personalitatea ta: vopsea alba/gri deschis pentru un spatiu luminos sau, in opozitie, nuante inchise pentru un efect mai dramatic.

2. Schimba tablia patului

Cu putina imaginatie poti realiza tablii de pat din cele mai neasteptate lucruri. Va soptesc cateva:

  • un simplu panou de lemn fie el din lemn masiv sau placaj din aschii tip OSB va incadra excelent patul. Pentru un efect pronuntat, acesta poate fi in opozitie cromatica fata de nuanta peretelui. O sursa de lumina in preajma lui il va armoniza cu atat mai mult.
  • o alta solutie ingenioasa este de a folosi usi vechi cu rolul de tablie. Daca nu cumva deja te-ai gandit de unde poti face rost de ele, fa o vizita la un targ de vechituri, vei fi placut surprins!

3. Patul

Patul in sine nu trebuie sa fie o bataie de cap la calcularea bugetului alocat. Iata, fara doar si poate, cea mai accesibila varianta de pat care adesea s-ar putea sa eclipseze un pat cu mult mai scump: zona de dormit realizata din grinzi de lemn ori paleti – lemn masiv.

4. Accesorizarea patului

Acorda atentie lenjeriilor de pat. Abundenta pernelor si o cuvertura consistenta pot face minuni cat ai clipi pentru compozitia de ansamblu, ca gest financiar rezonabil. Alege materiale naturale si ramai in aceeasi tenta cromatica neutra/pastel.

5. Detaliile conteaza!

Un simplu fir cu bec ca veioza, o noptiera improvizata sunt elemente cu personalitate. Posibil sa le ai deja in casa: un scaun vechi, o mica buturuga de lemn, un teanc de carti. Alege ce te defineste!

6. Depozitarea

N-am uitat nici de haine! Faptul ca iti construiesti singur o zona de depozitare are avantaje multiple. Pe langa costurile reduse, spatiul va fi mult mai aerisit decat incarcat prin silueta robusta a unui dulap.

Totul e simplu. La propriu!

Pe arhitecta Maria Romanescu, o puteti urmari si pe pagina ei de Facebook, De vorba cu DESIGN-ul sau pe Instagram la talking to design pentru mai multe sfaturi, sugestii si idei de amenajare.

Te-ar putea interesa

Cele mai citite articole