Idei eficiente pentru organizarea spatiului de sub chiuveta

Baia este locul in care avem de obicei tot felul de obiecte pe care incercam sa le inghesuim intr-un spatiu care nu are intodeauna dimensiunile pe care ni le-am dori. 

Deschide Galeria

Cosmeticele, cremele pentru baie sau prosoapele corect aranjate ne vor scuti de timpul si spatiul pe care il pierdem atunci cand dezordinea domneste in baie.

Ce poti face in aceasta situatie? Iata 4 idei practice pentru baia ta care sunt, pe deasupra, si foarte estetice.

Indiferent cat de mare este spatiul de care dispui, o piesa de mobilier potrivita care va fi plasata sub chiuveta te va ajuta intotdeauna sa folosesti la maxim fiecare metru patrat.

In plus, daca iti organizezi spatiul asa cum iti doresti, se va potrivi ca o manusa nevoilor tale de depozitare. Gandeste-te cat de usor va fi sa gasesti prosoapele si gelurile de dus intr-un dulap cu adancimea de doar 45 de cm. Ca sa profiti in intregime de capacitatea lui de stocare, alege un dulap care sa porneasca din podea si opteaza pentru culori deschise.

Daca alegi sa plasezi rafturi, le poti umple cu cateva cosuri din lemn, ideale pentru a pastra in ordine gelurile de dus si micile accesorii.  

In plus, un astfel de dulap iti va permite sa faci cateva trucuri. De exemplu, pentru a nu lua spatiu din mobilier prin instalarea unei chiuvete incastrate, poti opta pentru o chiuveta suspendata.

Tehnici pentru a segmenta spatiul

Intr-o baie segmentata, toate elementele au tendinta de a fi duplicate, inclusiv mobilierul de sub chiuveta. Daca spatiul redus te impiedica sa ai 2 corpuri de mobilier sub chiuveta, il poti segmenta pe acesta.

Daca ai posibilitatea, poti proceda in acelasi fel cu chiuveta. Monteaza doua! Minimul necesar de lungime pentru cele doua chiuvete este de 150 cm, insotite de un dulap de aceeasi lungime pentru a pastra simetria. Daca ai o baie de mici dimensiuni, opteaza pentru un dulap deschis care sa usureze vizual baia si sa faciliteze curatenia.

Spatiu de depozitare indiferent de suprafata

Daca ai o baie mica, nu inseamna ca trebuie sa renunti la spatiile de depozitare. In schimb, le poti optimiza alegand piese compacte de mobilier sau pe cele care pot fi montate pe pereti sau in nise. Cele mai recente modele elimina gaurile si lasa fronturile netede, recurgand la sisteme de prindere inovatoare.

Modulele separate sunt o alta alternativa la traditionalul mobilier pentru baie. Acestea pot fi etajere pe roti sau taburete care reprezinta solutia excelenta atunci cand iti doresti mobilitate si un plus de curatenie. Atunci cand dispun si de o compartimentare interioara de diferite dimensiuni, sunt foarte utile si pentru sortarea obiectelor.

Sursa foto: www.pinterest.com

Te-ar putea interesa

Cele mai citite articole