Idei surprinzatoare pentru decorarea spatiilor mici

Putin spatiu, multa creativitate si super estetica. Decorarea unor spatii mici in care iluzia de spatialitate devine obiectivul principal, nu a fost nicicand mai usoara. In urmatoarele randuri, iti dezvaluim cele mai eficiente metode pentru a pune in valoare orice spatiu de mici dimensiuni.

Deschide Galeria

Pentru inceput, te sfatuim sa te concentrezi pe punctele forte ale spatiului, cum ar fi luminozitatea sau dispunerea apartamentului. Cantitatea de mobilier ar trebui sa fie echilibrata, culorile alese sa lumineze locuinta, iar circulatia in interiorul apartamentului sa fie permisa cat mai lejer. 

Intr-o casa mica, se intampla des ca spatiile sa isi asume mai multe functii. De exemplu, un living poate fi in acelasi timp si un birou. Baia poate adaposti si masa pentru calcat, iar bucataria poate imparti acelasi spatiu cu dining-ul si dormitorul. 

Cheia consta in compartimentarea eficienta, fara a pierde independenta fiecarui spatiu functional al casei. Poti obtine efectul prin pozitionarea pieselor multifunctionale, panouri, multa imaginatie si o doza de originalitate in distributia spatiului. Noi te sfatuim sa lucrezi inca de la inceput la planificarea amenajarii locuintei tale, pentru ca toate piesele potrivite sa recreeze un spatiu cat mai incapator.

O canapea cu doua locuri

Lipeste-o de cel mai lung perete sau foloseste-o sa delimitator intre doua spatii functionale. Daca nu beneficiezi de mult spatiu, completeaza restul locurilor cu banci, puf-uri, fotolii sau pune cateva perne pe podea. 

O singura masa pentru living si dining 

Atat in casele spatioase, cat si in cele mai mici, livingul si diningul impart deseori acelasi spatiu. Din fericire, exista diverse solutii pentru a delimita cele doua spatii: o masa pliabila poate fi varianta perfecta.

O biblioteca 2 in 1

Perfect adaptata spatiului si necesitatilor, acest tip de biblioteca functioneaza atat ca suport pentru carti, dar poate fi folosita foarte bine si ca birou. 

O bucatarie completa intr-un spatiu redus

Distributia in forma de U a mobilierului de bucatarie creeaza trei laturi care, transforma bucataria intr-o zona foarte eficienta. Ia in calcul, totusi, un metru intre laturile mobilierului pentru a avea loc suficient sa te misti atunci cand gatesti sau pentru a permite deschiderea totala a sertarelor si dulapurilor. 

Sursa foto: pinterest.com
   

 

Te-ar putea interesa

Cele mai citite articole