Noi idei pentru a amenaja un balcon de apartament

Chiar daca suntem in plin sezon calduros, ii poti oferi oricand balconului tau o amenajare de care sa te bucuri ori de cate ori ai posibilitatea, fie dimineata la o cafea sau seara dupa o zi plina de munca.

Deschide Galeria

Stim ca primul tau gand atunci cand zici balcon este depozitarea. Insa balconul nu este doar despre muraturi si dulceturi sau orice alt obiect care nu are loc in casa, ci el inseamna si spatiu de relaxare, locul unde iti poti contura propria oaza de verde chiar in mijlocul orasului.

Desi pare o misiune complexa, trebuie sa pastrezi lucrurile simple si mai ales in buget. Daca te gandesti ca spatiul balconului tau e prea mic si nu merita investitia, tine cont ca solutii exista pentru orice tip de spatiu sau balcon.

Incepe prin a tria lucrurile pe care le depozitezi in balcon si evalueaza situatia realist. Chiar ai nevoie de toate acele lucruri? Merita pastrate, iti sunt cu adevarat folositoare sau doar le-ai lasat sa se adune haotic in spatiul balconului de-a lungul anilor?

Dupa caz, poti aplica un strat de var lavabil pentru a improspata atmosfera. Evalueaza starea pardoselii si vezi ce poti face; exista posibilitatea montarii unei dusumele care sa mascheze cimentul inestetic sau ai putea lua in calcul montarea unei gresii ce imita piatra sau chiar a unui parchet laminat. Recomandam parchetul doar in cazul balcoanelor inchise. In ceea ce priveste gresia, alege cu atentie: majoritatea placilor glazurate existente se folosesc DOAR la interior.

Mobilierul va trebui ales in functie de nevoile tale si de scopul in care vei folosi cel mai des balconul. Il vei amenaja cu multe plante? Il vei transforma in birou sau loc de luat masa ? Va fi o prelungire a livingului in exterior?  Vei mai avea loc sa usuci rufele? Toate aceste raspunsuri te vor ajuta sa alegi acele piese de mobilier sau accesorii utile. O masuta cu unul sau doua scaune (preferabil rabatabile), un scaun tip balansoar sau o bancheta acoperita cu perne decorative, iata doar cateva optiuni de luat in calcul. Iti doresti o abordare mai nonconformista? Un pat de vara cu baza din paleti si acoperit cu o saltea si cuvertura. Iata ideea pusa in aplicare aici.

Alege cu atentie plantele cu care vei “inverzi” balconul! Specialistii recomanda plante si arbusti care se mentin verzi tot timpul anului, dar si plante care infloresc frumos in sezonul cald. Este important sa achizitionezi plante din pepiniere sau centre specializate. Alege arbusti pitici care au nevoie doar de o taiere o data pe an si nu necesita o ingrijire complicata. Adapteaza plantele in functie de spatiul pe care il la dispozitie si de orientarea balconului.

Nu uita de perdele sau jaluzele pentru a feri balconul de razele puternice ale soarelui din timpul verii! Gandeste-te si la ce fel de lumini vei integra pentru a contura atmosfera; pot fi ghirlandele de la pomul de craciun, felinare sau lampi solare.

Tinand cont de aceste informatii poti sa pregatesti o reamenajare pe cinste a balconului ca sa te bucuri cat mai mult de momente placute si relaxante pe toata perioada sezonului cald.

Te-ar putea interesa

Cele mai citite articole