Origo coffee shop sau despre cum sa te bucuri de gustul cafelei

In cautarile mele de cafenele interesante nu putine au fost datile cand dadeam peste aceleasi imagini, o cafenea care eram convinsa ca se afla undeva in strainatate si e opera unor designeri celebri. Va imaginati cat de placut am fost surprinsa cand am aflat ca aceasta cafenea se afla chiar in Bucuresti, pe strada Lipscani, Nr. 9 si se numeste Origo. Localul a fost proiectat de Lama Arhitectura, respectiv de Dan Enache, Calin Radu si Radu Nenita iar proprietarul este Mihai Panfil, unul dintre cei mai talentati si apreciati barista din Romania.

Deschide Galeria

Amenajarea este una simpla dar de mare efect, se incadreaza in stilul minimalist, singurele obiecte de decor fiind cescutele atarnate peste tot. Spatiul nu este foarte mare, inauntru incap cateva masute dar este foarte bine gandit ca dispunere. Cum intri, pe partea dreapta se afla barul, pozitionat de-a lungul localului, iar paralel cu el pe partea stanga se afla mesele cu banca lunga si scaunele. Punctul central al amenajarii este evident instalatia facuta din 276 de cesti de cafea pozitionata deasupra barului. De altfel, cescutele apar ca un laitmotiv pretutindeni, servind si ca lampi montate deasupra fiecarei mese.

In ceea ce priveste materialele folosite se poate observa ca majoritatea sunt materiale naturale, este folosit foarte mult lemn. Trebuie sa mentionez ca mesele au fost create special pentru acest proiect iar blaturile lor sunt facute din lemn masiv. Tot din lemn masiv sunt executate si grinzile vopsite in alb ce formeaza un contrast foarte interesant cu tavanul gri inchis, directionand privirea in sens transversal. De efect este si peretele realizat din panouri de lemn ce imbraca tot spatiul si trebuie sa va spun ca acest perete ascunde si intrarea in toaleta, lucru de care nu mi-as fi dat seama daca nu imi spunea chelnerita!

Toate aceste elemente din lemn intra intr-un frumos contrast cu metalul negru ce se regaseste atat la picioarele incrucisate ale meselor cat si la panourile care imbraca corpul barului. Peretele din spatele acestuia serveste pe post de tabla ce s-a transformat intr-un meniu pe care il ai in permanenta la vedere.

Gama cromatica este un simpla, dar pune foarte bine in evidenta mobilierul. Culoarea lemnului se vede foarte bine pe fundalul gri inchis ce predomina in toata cafeneaua, iar cestile albe contureaza atmosfera, oferindu-i luminozitatea necesara.

Origo Coffee Shop este locul ideal pentru iubitorii de cafea; este bine de stiut ca in interior nu se fumeaza intrucat ar altera procesul de preparare al cafelei asa ca este si o mica oaza pentru nefumatori. Personalul este foarte amabil si dornic sa iti povesteasca despre cafea, pe scurt atmosfera este una calda si relaxata. Origo Coffee Shop este cu siguranta un loc unde ma voi intoarce, daca nu pentru cafea macar pentru a admira amenajarea care din punctul meu de vedere este un exemplu de cum ar trebui gandite cafenelele oriunde in Bucuresti: sa arate bine si sa spuna o poveste. 

Pe specialistii de la DesignChapter ii puteti gasi si aici: www.designchapter.org

Te-ar putea interesa

Cele mai citite articole