Povestea casei Laviniei sau cum sa-ti amenajezi singur locuinta

Lavinia, o tanara vesela, spontana, pasionata de pictura si mai nou de design interior, a finalizat recent proiectul de amenajare al propriei locuinte. Ne-au placut ideile ei originale si am rugat-o sa ne povesteasca mai multe despre noua ei casa.

Deschide Galeria

Spune-ne cateva cuvinte despre apartament

Suprafata lui este de 58 de metri patrati incluzand aici si balconul. Mi-am dorit sa fie intr-un bloc nou si cat mai aproape de metrou (Lavinia locuieste in Bucuresti). Cautarile au durat aproximativ 2 luni. Voiam sa fie decomandat si as fi preferat sa gasesc unul cu bucatarie mai patrata. Initial nu mi-a placut peretele de sticla si m-am gandit ca ar fi o idee buna sa-l acopar; ulterior m-am razgandit. Amenajarea lui a durat cam 3 luni.

Cum ai gandit amenajarea? Ce ti-ai dorit pentru living?

Am vrut sa am o casa vesela, care sa ma reprezinte. M-am gandit inca de la inceput sa imbin culoarea bucatariei cu cea din living si cea mai potrivita combinatie care mi-a venit in minte a fost turcoaz cu verde. Mi-am ales nuanta deschisa de albastru pentru ca voiam sa fie un spatiu calm, dar cu personalitate. Albastrul inchis si griul au fost alese pentru a elimina monotonia si a dinamiza spatiul. Am luat in considerare si culoarea parchetului si a usilor, o nuanta neutra de lemn (aceste finisaje existau deja in apartament).

Canapeaua am comandat-o de la Casa2000 pentru ca mi-a placut modelul cu sertare inserate in laterale, iar culoarea stofei am ales-o cand am facut comanda (un indigo-denim).

Pentru corpul de biblioteca, nu am vrut ceva foarte complicat. Am vrut sa nu incadreze televizorul in patrat si sa aiba si spatiu de depozitare. Am ales corpuri modulare de la Lems iar asezarea in camera am facut-o chiar eu.

Masuta de cafea mi-a dat batai de cap. Imi doream o combinatie de lemn cu sticla pentru a face trecerea spre mobilier, un liant intre peretele de sticla si mobilier. Am gasit un model pe placul meu la Praktiker. Din acelasi motiv am ales si lustra din sufragerie (datorita insertiilor de lemn).

Corpurile de iluminat din living, balcon, dormitor si baie le-am luat de la lustre-online.ro. Draperiile au fost si ele foarte greu de gasit. Am vazut culoarea asta intr-o poza, dar tot ce gaseam erau nuante de bleu sau turcoaz, dar de obicei mai inchise. Le-am cautat sa fie in ton cu tapetul de pe peretele opus. Le-am gasit la magazinul SIR (zona Lujerului).

Tapetul l-am gasit la Dedeman si tinand cont de model, am ales un pattern asemanator si pentru pernele canapelei.

Fotoliul mare de langa corpul de mobila, a fost gandit pentru spatiu de citit, doar ca trebuie sa-i gasesc o lampa potrivita, care sa aduca lumina de sus in jos. Imi e foarte drag, fiind cadou de la sora mea. Si bineinteles ca e tot albastru.

Si ceasul care este incadrat de cele doua fasii de tapet mi l-am dorit foarte mult. Eu vazusem modelul doar in poze si nu reusisem sa-l comand. Noroc ca l-a gasit o prietena si mi l-a facut cadou de casa noua.

Spatiul era initial open space? Povesteste-ne despre bucatarie si paravanul care o desparte de living

Paravanul din sticla (nu e detasabil) nu mi-a placut initial pentru ca mi se parea ca nu e practic si pierd spatiu pretios din camera. Apoi am gasit solutia cu draperiile pentru cazurile in care am nevoie de separare intre bucatarie si living. Acum sunt foarte fericita cand mananc si ma uit la TV-ul din living.

Mobilierul de bucatarie a fost facut pe comanda de la vreaumobila.ro. M-am dus acolo cu schitele desenate, doar cat sa explic ce-mi doresc si cu culorile in minte. Am facut ulterior cateva modificari cu ajutorul consultantului de acolo, dar ideea de ansamblu a ramas.

Scaunele si masa le-am cumparat de la Kika. Pentru scaune, singura restrictie a fost culoarea iar masa am vrut sa fie de sticla.

Lustra am gasit-o la Tekzen si mi-a placut ca are forma de mar si culoarea mobilei. Covorul e din Dedeman, iar draperiile din Praktiker.

Dormitorul

Pentru dormitor am ales un stil relaxant. Am incercat sa integrez nuante cat mai naturale, sa fie cat mai linistitor. Dulapul de haine e facut tot pe comanda de la vreaumobila.ro, de asemenea dupa schitele mele. Ideea cu rafturile mi-a venit de la un model pe care l-am vazut pe Vivre.ro, dar acolo era pe alb, asa ca am schimbat putin modelul si dimensiunile si l-am facut pe comanda. Si masa de la mini-budoar e realizata tot pe comanda, ca sa se incadreze in spatial ramas.

Patul e cumparat de la Lems, am vrut sa fie tapitat neaparat; sertarul pentru depozitare e de mare ajutor. Noptierele le-am ales de la Elite – centrul de mobila (Ghencea) si am tinut sa aiba insertiile acelea de imitatie de piele, ca sa se potriveasca cu patul.

Pentru covor si draperii am cautat tesaturi cu textura, care sa para impletite, sa dea impresia de natural. Planta, veioza de langa pat si oglinda sunt luate din Ikea.

Baia si holul:

In baie nu prea am facut modificari (finisajele fiind incluse la cumpararea apartamentului). Am adaugat doar cele doua dulapuri cu stickere si covorasele. Dulapul cu oglinda e luat din Dedeman iar cel de langa masina de spalat din Hornbach aplicatiile florale sunt de asemenea din Dedeman si le-am luat ca sa dea un plus de stil si unitate.

Pentru hol, am comandat tot de la vreaumobila.ro un dulap pentru depozitare, care e compartimentat in functie de ce am avut nevoie sa ascund. Cele doua corpuri de iluminat sunt luate de la Tekzen. Am ales culori diferite si acelasi model ca sa anticipeze putin spatiile spre care sunt indreptate, sa fie din aceeasi poveste.

Care a fost bugetul amenajarii?

Bugetul a fost in jur de 10.000 euro. Asta incluzand toate electrocasnicele, mobilierul si decoratiunile.

Cum ai perceput toata aceasta experienta?

Am facut amenajarea asta cu mare entuziasm, dar nu mi s-a parut deloc usor. Inainte sa incep sa amenajez efectiv, am citit putin despre stiluri de design interior si m-am uitat la multe fotografii cu modele de mobilier si idei pe internet. Mi-am facut planuri pe hartie cu amplasarea mobilei si m-am gandit la functionalitatile de care voi avea nevoie. Apoi am ales culorile pentru fiecare zona in parte si am cautarile prin magazine. A fost nevoie si de putina flexibilitate pentru ca sunt unele lucruri nu sunt chiar cum mi-am imaginat. Ce nu am gasit cum imi doream am facut pe comanda.

Una peste alta, mi-a placut asa de mult experienta asta incat m-am apucat de cursuri de design de interior si sunt sigura ca se va repeta.

Multumim Laviniei ca a impartasit cu noi acest proiect si ii uram mult succes si pe viitor. Ne puteti scrie si voi despre cum v-ati amenajat propria casa, cum a fost pentru voi aceasta experienta; ne dorim sa aflam cat mai mult despre povestile voastre. 

Te-ar putea interesa

Cele mai citite articole