Refugiu in culoare – casa de vis a unei familii bucurestene

Discreta si foarte primitoare, cea de-a doua casa care si-a deschis portile pentru Povestea Casei va va cuceri cu siguranta. Construita ca o oaza citadina in care personalitatile locatarilor intalnesc relaxarea unui stil eclectic, aceasta casa are toate atuurile pentru a te convinge de beneficiile reinterpretarii in cheie proprie. Culoarea este in elementul sau, lumina se revarsa in voie, iar obiectele declarative marcheaza ca niste semne de exclamatie estetice punctele de atractie ale incaperilor. O casa este un univers intim, iar noi ne-am simtit minunat descoperind un asemenea loc, ascuns in inima Capitalei. Va invitam asadar, acasa la o familie bucuresteana, detinatoarea unei locuinte intesate cu povesti vizuale.

Deschide Galeria

Construita pe 3 nivele la care se adauga o mansarda generoasa, casa din povestea de astazi este ocupata de o familie cu 2 copii.

Livingul, amenajat intr-un open space ce isi deschide ochii ferestrelor spre gradina, abunda in culoare – podeaua acvamarin te invita sa uiti de tot ce te-a urmarit peste zi si sa te abandonezi relaxarii, in timp ce jocul texturilor din obiectele de decor iti vor limpezi privirea. Cuplul care locuieste aici s-a ocupat de fiecare etapa a casei – proiectarea, constructia si amenajarea le apartine. Mari iubitori de arta contemporana, au ales sa-si decoreze incaperile cu lucrari descoperie in diverse galerii sau magazine de artefacte.

Piesele de mobilier sunt achizitionate de la Kare si Ikea, iar tablourile sunt semnate de Virgiliu Parghel, Iulian Fratila sau de Laurentiu Dimisca.

Deschiderea spatiului creeaza o stare de confort, iar faptul ca intreg designul are loc sa respire, contribuie semnificativ la acest sentiment.

Bucataria, separata prin doua usi glisante imprimate cu fotografiile stilizate ale copiilor, a primit si ea infuzia de culoare – candelabrul fucsia, peretele verde crud intesat de libelule metalice, ustensilele de bucatarie fantezie marca Piu-Piu.

Etajul apartine dormitoarelor, bailor omoloage si a colturilor cosy pentru citit. Dormitorul baietelului ne avertizeaza inca de la intrare ca avem de a face cu un pasionat de bolizi de Formula 1, de scrima si de lectura. Pe marginea pervazului, la loc de cinste, sunt insiruite totemuri adunate din calatorii, intr-o ordine numai de posesor stiuta.

Dormitorul fetitei, amenajat in nuante fondante, este pretios si dragalas – sub patul suspendat am gasit un reading corner, strajuit de o armata de perne, iar de pe perete ne saluta eroic Printesa Mononoke, personajul cult al lui Hayao Miyazaki.

In dormitorul parintilor, paleta cromatica intra pe terenul neutru al tonurilor de alb, unde remarcam rezultatul pasiunii dintre reconditionarea pieselor vechi de mobilier si memoria unui cititor infocat – partea feminina este autoarea noptierelor personalizate cu citate celebre. Tot ea a oferit o noua viata etajerelor din baie si unor dulapuri care gratie noilor imprimeuri anime aplicate cu ingeniozitate au alcatuit o mini colectie care ar starni invidia oricarui otaku.

Te-ar putea interesa

Cele mai citite articole