Sfaturi pentru vanzarea casei sau apartamentului in timp record

Sfaturi pentru vanzarea casei sau apartamentului in timp record Ofertele imobiliare prezente pe piata romaneasca in acest moment sunt multiple. Apartamente si case de vanzare in marile orase sau case de vanzare la munte sunt la tot pasul, iar sansele ca acestea sa fie vandute repede sunt destul de mici daca proprietarii nu sunt atenti la cateva detalii. Important este ca vanzatorul sa apeleze la mici subterfugii care pot face diferenta in procesul de vanzare al imobilului. In acest sens, echipa Unic Star a pus la dispozitia site-ului PovesteaCasei o lista de sfaturi care vor duce la o vanzare rapida a casei sau apartamentului.

Deschide Galeria

1. Vanzatorii trebuie sa stabileasca un pret „corect” al proprietatii

Pentru a stabili un pret apropiat de realitate, proprietarii trebuie sa faca o analiza a proprietatilor aflate la vanzare in zona in care se afla imobilul pe care vor sa il vanda. O importanta deosebita o au conditiile proprietatilor similare: etajul la care este pozitionat apartamentul, daca proprietatea este decomandata sau semidecomandata, suprafata totala a terenului, suprafata utila a imobilului sau cea a terenului din jurul casei, numarul dependintelor, anul constructiei si starea in care se afla. Calitatea finisajelor folosite sau diverse facilitati oferite in pretul de vanzare (boxa, loc de parcare, portar) inclina si ele balanta in favoarea vanzarii. Evaluarea corecta a locuintei este un factor decisiv, casa trebuie privita cu un ochi critic. Odata terminata analiza proprietatilor similare, este necesar ca proprietarii sa isi faca o evaluare corecta a imobilului. Aceasta evaluare trebuie sa fie obiectiva. Daca acest lucru este greu de realizat, acesta poate apela la serviciile unor evaluatori profesionisti care il pot ajuta sa ia cea mai buna decizie.

2. Vanzatorul trebuie sa elimine obiectele cu caracter personal

Chiar daca pentru proprietar imobilul pe care trebuie sa il vanda reprezinta amintiri frumoase este indicat sa priveasca proprietatea in mod obiectiv. Potentialul client sau orice agentie imobiliara nu va rezona cu geamurile sparte sau peretii impodobiti de creatiile artistice ale copiilor vanzatorului, dar cu siguranta aceste lucruri vor face ca pretul sa fie mai scazut. Cumparatorii vor sa vada casa ideala pentru ei, locul cu care se vor identifica in viitor, nu o casa care sa aminteasca de vechii proprietari. Este ideal ca, in momentul in care apar potentialii cumparatori, in casa sa nu fie prezent niciun obiect care sa aminteasca de fostii proprietari. Astfel, pozele de familie, bibelourile, bicicletele sau aparatele de fitness nu mai trebuie sa fie vizibile in momentul in care cumparatorii isi vor face prezenta. Cumparatorii nu vor fi interesati cu siguranta de pozele de familie sau de valoarea sentimentala a bibelourilor existente in locuinta.

3. Mici reparatii care trebuie facute

In momentul in care proprietarii au decis sa scoata casa la vanzare sau un apartament la vanzare, este recomandat ca micile defectiuni sa fie remediate. Nu este necesar sa se inlocuiasca in totalitate gresia sau faianta sau sa se zugraveasca din nou imobilul, pentru ca materialele si culorile folosite nu sunt deseori pe placul cumparatorilor. Trebuie numai ca vanzatorii sa aiba grija sa remedieze micile zgarieturi ale peretilor, sa se asigure ca robinetii sau bateriile de la baie si bucatarie sau instalatiile de apa nu prezinta scurgeri sau ca intrerupatoarele, prizele sau sursele de iluminare functioneaza. De asemenea, trebuie astupate gaurile ramase in pereti dupa demontarea suportilor, a dulapurilor sau a tablourilor de familie.

4. Imobilul trebuie sa fie curat si luminos

Intotdeauna prima impresie conteaza. Cumparatorii apreciaza in mod deosebit un loc in care sa se simta „ca acasa” imediat ce au intrat pe usa. Astfel, apartamentul trebuie sa fie luminos. Este indicat ca toate jaluzelele sa fie trase si rulourile exterioare sa fie ridicate. In locurile intunecate (dependinte, holuri, etc) vanzatorul trebuie sa se asigure ca lumina este inaintea vizitei aprinsa, astfel incat sa dea impresie de spatiu larg si luminos. Casa de vanzare va trebui sa fie degajata de obiectele inutile sau piesele vechi de mobilier, astfel incat sa para spatioasa. Proprietarul trebuie sa se asigure ca nu exista obiecte de imbracaminte aruncate neglijent prin casa, iar canapelele, fotoliile si paturile vor trebui aranjate corespunzator. Curatenia generala este o cerinta obligatorie de care vanzatorii trebuie sa tina seama. Geamurile trebuie sa fie curate, obiectele cromate si suprafetele de sticla vor fi lustruite, iar piesele de mobilier si covoarele vor fi curatate in mod special.

5. Baia si bucataria sunt elementele decisive

Cumparatorii cauta locuinte amenajate, in care sa se mute cu investitii minime, iar baia si bucataria pot fi elementele cheie care sa incline decisiv balanta pentru cumpararea locuintei. Bucataria trebuie sa fie revopsita pentru a inlatura efectele gatitului indelungat, dulapurile de bucatarie trebuie sa aiba toate manerele, iar usile trebuie reglate sa fie la acelasi nivel. Blatul de lucru trebuie sa fie liber, elementele cromate lustruite, iar carpele si prosoapele vechi trebuie sa dispara. In baie, vanzatorii trebuie sa curete gresia si faianta. Daca este necesar, baia trebuie revopsita pentru a inlatura urmele de mucegai si condens, iar chiuveta si cada trebuie sa fie in stare buna. Daca sunt ciobite, vanzatorii trebuie sa le schimbe sau sa le repare. Baia trebuie sa fie curata si cat mai libera de obiectele personale si intime, iar capacul de la toaleta este indicat sa fie coborat.

6. Scoaterea pe piata a imobilului

Scoaterea unui apartament la vanzare se face respectand anumiti pasi. In primul rand, vanzatorul va trebui sa se asigure ca imobilul va beneficia de fotografii de calitate. Se stie ca imaginea este cheia succesului, asa ca fotografiile de calitate reprezinta un atu important in incercarea de a vinde apartamentul sau vila. Fotografiile sunt elementul care ocupa locul imediat urmator dupa pret, asa ca vanzatorul trebuie sa apeleze la ajutorul unui profesionist. Ar fi indicat ca vanzatorul sa nu foloseasca poze realizate in graba, cu telefonul. Acesta va oferi sfaturi despre zonele pe care trebuie sa fie concentrata atentia si va ajuta vanzatorul in planificarea unei sedinte foto de asa maniera incat sa se obtina maxim de efect. Ordinea fotografiilor este importanta in cadrul unui anunt imobiliar. Cea mai reusita fotografie este indicat sa fie prima in galeria foto. Ea trebuie sa insoteasca anuntul de vanzare al apartamentului. Descrierea apartamentului trebuie sa faca diferenta. O descriere pertinenta, dar obiectiva va crea o punte de legatura intre vanzator si cumparator. Aceasta trebuie facuta fara sa se denatureze adevarul, iar caracteristicile cele mai atragatoare ale imobilului trebuie evidentiate in mod deosebit. Promovarea este insa un element cheie in procesul de vanzare al unei case. Astazi, prezenta online este obligatorie. Vanzatorul trebuie sa apeleze la anunturi atat pe site-urile gratuite precum www.gimo.ro, cat si pe cele contra cost, acestea din urma oferind instrumente de promovare variate si o vizibilitate mai buna. Pentru case de vanzare la munte, site-ul www.unic-star.ro le ofera proprietarilor suportul de care au nevoie pentru o vanzare imediata. Concomitent cu prezenta online, vanzatorul poate apela la serviciile unei agentii imobiliare specializate din zona in care se afla imobilul. Agentii imobiliari vor realiza si ei o evaluare corecta a imobilului. Orice colaborator al unei agentii imobiliare se va ocupa si de promovarea casei pe diverse portaluri imobiliare si are acces la o baza mare de clienti.

7. Un vanzator bun trebuie sa fie pregatit sa negocieze

Vanzatorul trebuie sa stie sa negocieze. Este un lucru cunoscut faptul ca atunci cand bugetul nu este suficient, cumparatorul va incerca sa obtina o reducere de pret in asa fel incat sa isi poata implini visul. Vanzatorul va trebui sa stie cum sa conduca aceasta negociere astfel incat sa reuseasca sa vanda imobilul, dar sa fie consient ca orice client va negocia dur si va cumpara doar daca este multumit de pretul negociat si de prezentarea locuintei.

Te-ar putea interesa

Cele mai citite articole