Tendinte moderne pentru dining

Diningul este prin natura sa un spatiu simplu. Spre deosebire de living sau bucatarie care pot fi folosite in mai multe scopuri, zona de dining este in mod special dedicata servirii mesei si cel mult pentru socializare intre felurile de mancare. Desi nu petrecem un timp foarte indelungat aici, acest spatiu se poate transforma intr-unul mult mai prietenos, integrat in activitatile cotidiene ale familiei.

Deschide Galeria

Pentru ca in esenta este o zona simpla, deseori intampinam dificultati in a o decora sau renova. Nu stim care mobila ar fi mai potrivita, ne gandim daca luam o masa mare, scaune de sine statatoare sau pliabile. Desi, in prima faza ai fi tentat sa investesti in chestii complicate, gandeste-te mai intai cum ii poti oferi dining-ului un aspect practic si un maxim de functionalitate si lasa pe final aspectele delicate ale decorului.

Gandeste-te unde va fi zona de dining in casa sau daca e deja stabilita, ia in considerare acele aspecte care ii pot oferi trasaturi moderne. In continuarea bucatariei in cazul unui open space sau integrat in living, diningul poate oferi mai mult decat ii atribuim. In functie de stilul abordat, masa din dining poate fi folosita pe post de birou, ca masa de studiu, ca loc de servire a cafelei cand vin parintii in vizita sau ca locul pentru jocurile de vineri seara cu prietenii.

Selectia mesei este foarte importanta. La fel si cea a scaunelor. O masa de calitate va avea viata indelungata, deci mizeaza pe calitate si pe o piesa care sa fie punctul de interes al diningului.  Scaunele nu fac nici ele exceptie. Fie ca alegi ca toate scaunele sa fie de acelasi fel intr-un stil traditional sau iti place sa experimentezi cu stilul contemporan si alegi scaune de diferite forme si culori, indiferent de variantele pentru care optezi, ai nevoie de piese solide, rezistente si confortabile. Noile tendinte se axeaza pe inlocuirea scaunelor cu bancute sau pe imbinarea intre cele doua variante. Bancutele folosesc spatiul eficient si ofera un plus de intimitate membrilor familiei.

Incearca pe cat posibil sa pastrezi spatiul pentru dining cat mai aerisit si lejer. Daca incaperea iti ofera posibilitatea, amenajeaza diningul langa o zona cu fereastra pentru ca intregul spatiu sa fie inundat de lumina naturala.

Trecand la partea de decor, tendintele in design mizeaza pe accente si supradimensionare care sa scoata in evidenta si sa individualizeze diningul intre celelalte camere. Ne referim aici fie la un tablou, sau la un corp de iluminat supradimensionat, colorat sau chiar un candelabru stilizat. Poti sa folosesti si culori mai intense sau in contrast cu stilul general tot pentru a face o trecere intre spatii.

Nu in cele din urma, sfatul nostru este sa personalizezi diningul dupa preferintele si gusturile tale. Un bol ori o vaza cu florile tale preferate sau cu flori de sezon viu colorate, doua suporturi de lumanari si spatiul are deja viata si forma care il va face deosebit si pe placul celor care se aseaza in jurul mesei.

Te-ar putea interesa

Cele mai citite articole