Un apartament de 2 camere amenajat in 37mp pentru o familie cu un copil

Iti spuneam intr-un articol precedent despre o amenajare de apartament cu o suprafata de 37 de metri patrati (vezi aici amenajarea). Desi cu totii ne dorim spatii mai mari si mai generoase pentru locuintele noastre, nu intotdeauna reusim sa ne indeplinim acest vis. Si atunci intervenim noi, oferindu-va idei si sugestii pentru inspiratie.

Deschide Galeria

Apartamentul de 2 camere despre care vreau sa iti vorbesc astazi este locuit de o familie cu un copil mic. Pentru ca nu erau siguri de cum vor aborda amenajarea, proprietarii au apelat la designerul de interior Maria Mahmudov. Si-au dorit ca spatiul sa fie unul confortabil, vesel, luminos, functional, cu alte cuvinte, un camin primitor.

Functionalitate – cheia unui spatiu mic

Maria a inteles nevoile lor si a pornit la treaba. S-a concentrat pe functionalitate, astfel incat fiecare zona a casei sa fie accesibila. Dupa cum vei remarca in fotografii, s-a folosit mult alb pentru a deschide cat mai mult spatiul si a-l face sa para mai mare, cu mici accente de culoare. De mare ajutor a fost aici si lumina naturala ce patrunde generos in incapere gratie unor ferestre inalte.

Zona de zi

Zona de zi cuprinde mai multe subfunctiuni; avem un loc pentru conversatii, o canapea si un televizor, precum si un corp mic suspendat folosit pentru depozitare. Apoi un mic loc pentru luat masa cu un corp tip lada pe care se poate sta si depozita in acelasi timp. La cererea proprietarilor, a fost montat si un birou pe care il vom gasi in continuarea locului de luat masa. Pentru ca albul acesta intens ar fi creat monotonie, pentru peretele cu aceste functiuni, designerul a mers pe ideea de a adauga textura cu ajutorul caramizilor aparente, vopsite tot in alb. Structura rugoasa atrage atentia si creeaza un plus de interes.

Bucataria este simpla si face parte din aceeasi camera. Cu o configuratie tip L, spatiul pentru gatit atrage privirea prin acel joc de figuri geometrice aplicate pe placile ceramice. Asortarea cu o parte a decoratiunilor este chiar placuta vizual.

De remarcat simplitatea elementelor si armonia pe care Maria a reusit sa o contureze luand in calcul spatiul mic pe care l-a avut la dispozitie. Tiparul geometric se regaseste discret in fiecare zona – pe canapea sub forma pernelor decorative, pe lada, tapiteria scaunului de birou si placile ceramice din bucatarie. Toate au menirea de a crea zone de interes si de a reflecta o anumita coerenta a spatiului, in conditiile unui alb predominant.

Dormitor si baie

Pentru dormitor, Maria a apelat la o idee practica, aceea a unui rabatabil ce se strange pe timpul zilei, lasand copilului loc pentru joaca. A fost o provocare amenajarea acestui dormitor prin prisma nevoii de a insera si o mini-zona pentru copil. Astfel, avem un pat si etajere montate intr-o nisa folosite pentru a depozita diferite lucruri pentru copil. Draperiile cu model geometric dau culoare camerei.

In baie, Maria a mers pe un stil jucaus si vintage in acelasi timp. Rama oglinzii, recipientul pentru sapun lichid, suportul pentru periute impreuna cu blatul lavoarului sunt piesele de rezistenta ale acestei bai. In aceeasi masura, iti vor placea placile colorate in stil patchwork si lavoarul pictat absolut superb! Cea mai frumoasa baie mica pe care am vazut vreodata!

Chiar si intr-un spatiu mic poti sa faci o amenajare cu stil, iar acest apartament e dovada vie ca si tu poti sa iti construiesti locuinta de vis trecand peste orice prejudecati! Spor la amenajat!

Sursa foto: inmyroom

Te-ar putea interesa

Cele mai citite articole