Reconfigurarea spatiilor urbane necesita o viziune aparte. Arhitectii care pornesc un asemenea demers trebuie sa gaseasca acea reteta care sa imbine intr-un mod fericit dorintele posesorului cu notele de inovatie si de atractivitate specifice tendintelor de design interior.

Cei de la Form Architecture Studio au acceptat provocarea unui spatiu din Constanta, deloc ofertant la prima vedere, caruia i-au daruit o noua identitate vizuala. Este vorba de Barissimo Cocktail Bar, al carui nou look are la baza un concept care imbina o serie de elemente art deco reinterpretate (balustrada, usa de la intrare, copertina), cu piese moderne (tavanul geometric de lemn, cele doua biblioteci) si cu o serie de accente industriale (placarea tavanului de sub mezanin cu tabla, usa metalica de acces la grupurile santiare, corpurile de iluminat centrale si tavanul cu tubulatura aparenta).

“Spatiul fusese detinut de un magazin de computere si trebuia mai intai adus la o forma pe care se putea lucra. Din pozele initiale se poate observa ca nu existau nici macar grupuri sanitare, mezaninul tesit nu putea fi accesat, la aceste probleme adaugandu-se o serie de minusuri legate de partea electrica, tencuieli si tamplarii. Practic, nimic nu putea fi utilizat fara o interventie majora”, ne-au povestit arhitectii de la Form Architecture Studio.

S-a incercat o abordare a designului care sa-i permita acestuia din urma sa respire. Texturile finale au urmat linia conceptului, fara a se indeparta insa de tenta moderna: “Avem astfel la nivelul pardoselii imbinarea unui parchet de trafic intens, ce puncteaza tendintele actuale. El are o culoare inchisa, cu o serie de 3 zone placate cu ceramica decorativa cu motiv geometric in nuante mai calde. La nivelul peretilor am mers pe pastrarea unor zone de caramida aparenta, peste care s-a adaugat un strat fin de vopsea alba. Tavanul s-a dorit o abordare a influentelor industriale, la final fiind uniformizat printr-un strat albastru-verde”.

Proiectul a inceput de la decopertarea peretilor in paralel cu realizarea unei noi structuri metalice pentru zona de mezanin – aici s-au folosit o parte din grinzile si stalpii metalici existenti. Urmatorul pas a fost realizarea noilor compartimentari pentru zona de bai, impreuna cu refacerea instalatiilor pe partea electrica si sanitara.

Discordanta estetica dintre cladirea interbelica si fatada placata cu ceramica a fost corectata printr-un proces de decopertare, care a scos la suprafata o serie de linii initiale ale fatadei, preluate si integrate ulterior in estetica localului.

“Beneficiarul este pasionat de literatura si cocktailuri. Pentru a integra acest mesaj intr-un concept de design interior si pentru a acomoda un numar mare de carti, am creat doua biblioteci mari si un bar realizat aproape in intregime din carti. Prima biblioteca are o trama regulata si reprezinta un background unitar pe care se profileaza barul. Cea de-a doua biblioteca este situata intr-una din zonele destinate clientilor si este realizata din casete colorate de diferite dimensiuni, pentru a se integra armonios cu restul mobilierului”, detaliaza cei de la Form Architecture Studio.

Alte elemente care se regasesc in decorul Barissimo Cocktail Bar si poarta amprenta creativitatii arhitectilor de la Form Architecture Studio sunt: feroneria din zona mezaninului, a scarii (elemente art-deco), scaunele de bar, tavanul casetat din lemn, usa de la intrare si corpurile de iluminat din zona barului.

comentează sau vezi comentarii


Newsletter

Ramai la curent cu noutatile de pe Povestea Casei!