10 bucatarii moderne amenajate in spatii mici

Nu lasa spatiul mic sa te impiedice sa-ti amenajezi bucataria visurilor tale! Am selectat in galerie 10 exemple de bucatarii care ne dovedesc ce amenajari cu stil se pot realiza chiar si in suprafetele reduse.

Deschide Galeria

De cele mai multe ori bucatariile mici permit o dispunere liniara, adica toate zonele de lucru se regasesc pe aceeasi latura a camerei. In acest caz alege cu atentie dulapurile, atat pe cele superioare cat si pe cele principale astfel incat sa iti asiguri o depozitare eficienta. Mergi cu dulapuri inalte, pana sus spre tavan sau foloseste locul liber de deasupra lor. Chiar si spatiul de deasupra frigiderului merita luat in calcul.

Albul continua sa fie in tendinte. Un alb impecabil va fi mereu atu-ul oricarei bucatarii. Pentru cei care isi doresc sa scoata bucataria din anonimatul albului, se poate opta pentru contraste alb-negru, sau accente colorate pe care albul sa le puna in valoare.

Chiar daca bucataria ta este deschisa spre living, o mica separare a functiunilor iti va aduce mai multe beneficii decat dezavantaje. Un exemplu bun este adaugarea unui corp tip insula care va separa vizual spatiul bucatariei de cel al livingului. Poti renunta astfel la masa si folosi noul corp pentru a lua pranzul/cina si in plus mai castigi spatiu de depozitare in interiorul ei.

Tine cont de culorile pe care le vei alege in functie de marimea si lumina din incaperea respectiva. Opteaza pentru nuante simple, neutre, alb, crem sau cel mult pasteluri, eventual cu fronturi lucioase.

Daca dulapurile voluminoase iti vin in minte atunci cand te gandesti la depozitare, ia in calcul daca in camera patrunde lumina naturala si cum vei dispune corpurile de iluminat. Mergi pe ideea unor rafturi deschise, in partea de sus a camerei sau macar 2-3 dulapuri cu geamuri transparente. Alege un iluminat general pentru iluminarea completa a incaperii si ia in calcul si lumina deasupra blatului de lucru.

Te-ar putea interesa

Cele mai citite articole