10 camere de copii amenajate cu fototapet

Culoare, veselie, Copilarie! Acestea sunt cele trei criterii de top care definesc si de la care trebuie pornit atunci cand avem in vedere amenajarea si decorarea camerei copilului. 

Deschide Galeria

Culoarea este elementul de baza si poate cel mai important in realizarea unui ambient reusit si plin de energie in camerele de copii. Micutii sunt tot timpul in miscare, experimenteaza mereu lucruri noi si se plictisesc destul de repede de un anumit loc; parintii sunt pusi la grea incercare cand vine vorba sa aleaga culoarea sau culorile pentru amenajarea camerei. 

Care este rolul fototapetului in amenajarea camerei copilului?

Fototapetul pentru copii este elementul decorativ care contine toate cele trei criterii pentru o camera reusita. Cromatica este una vesela, neconditionata, energica dar in acelasi timp foarte bine aleasa. Marea majoritate a fototapetelor pentru camerele de copii contin personaje indragite de acestia din desenele animate  sau eroii preferati din filmele de animatie, animale domestice sau salbatice, transporturi precum masini, avioane, trenuri, vapoare; de asemeni fototapetul poate fi conceput ca si material educational, iar in acest sens evidentiem literele si cifrele personificate, hartile plane ale globului pamantesc sau doar ale unui singur stat, insiruirea celor mai cunoscute animale domestice sau salbatice, fructe sau legume, curcubeu de culori etc., astfel incat prin joaca si buna dispozitie sa-l aducem pe cel mic in zona cunoasterii si invataturii.

Cum aleg un fototapet potrivit pentru camera copilului?

In primul rand se va pleca de la ideea: fata sau baiat, iar daca e vorba despre sora si frate se vor lua in considerare dorintele si activitatile amandorura (pot fi realizate colage pentru ambii copii), in cazul in care acestia impart aceiasi camera. In al doilea rand se va tine cont de cromatica incaperii, de spatiul acesteia si nu in ultimul rand de lumina din camera. Specialistii nostri pot oferi sprijin in acest sens ajutandu-va sa gasiti cea mai buna varianta, iar catalogul nostru de imagini poate fi accesat aici.

Cum se monteaza fototapetul?

Suprafata pe care se monteaza fototapetul trebuie sa fie dreapta, curata si fara deformari. Fasiile de fototapet se vor aplica suprapuse si pot fi decupate ulterior, obtinandu-se astfel aplicarea fasiilor una langa alta. Recomandam acest artificiu doar in cazurile unde grafica ne conditioneaza. Pe spatele fasiilor este aplicat un strat inactiv de adeziv. Acesta se activeaza in contact cu apa si devine lipicios.

Aplicarea fototapet-ului se face de la stanga spre dreapta (fata de intrare). Activarea stratului de adeziv se poate face in doua moduri:

a. Intindeti fasiile de fototapet pe o suprafata plana si udati-le pe rand cu apa. Intidenti apa cu un burete, fara sa apasati (evitand sa mutati adezivul dintr-o parte in alta a fasiei).

b. Cufundati pe rand fasiile de fototapet intr-un recipient cu apa (cada, suport din plastic, etc.). Fototapetul trebuie lasat in apa circa 15 – 30 secunde, dupa care se scurge si se lasa sa se activeze adezivul aproximativ 60 secunde.

Detalii complete si film de prezentare gasiti aici.

Care sunt avantajele utilizarii fototapetului in camerele pentru copii?

– poti personaliza camera in functie de dorintele dar si de tipologia copilului tau;
– poti alege imagini din catalogul fototapet.ro sau poti opta pentru o lucrare realizata exclusiv pt copilul tau;
– inainte de a se lansa comanda in productie ai posibilitatea sa vizualizezi o serie de simulari grafice cu imaginea sau imaginile alese, astfel icat sa ai o viziune cat se poate de clara asupra efectului final;
– nu apare mugegaiul; materialul folosit la realizarea fototapetului este perforat micronic, special pentru a permite peretelui sa respire si dupa montarea acestuia.
– lucrarile fototapet.ro sunt eco; tehnologia de imprimare latex cu care sunt realizate lucrarile noastre, foloseste cerneala pe baza de apa care nu emana miros ca in cazul solventului de la tapetul pvc, astfel incat se poate aplica in orice mediu .
– Lucrarile fototapet.ro sunt usor de intretinut; materialul din care se realizeaza fototapetul este rezistent la apa si se poate curata rapid (ex.: burete imbibat cu apa).
– Calitatea grafica a lucrarilor fototapet.ro este incontestabila

Care sunt costurile si cat dureaza realizarea fototapetului?

Costurile de realizare ale unui fototapet difera in functie de suprafata. Fiecare client beneficiaza de consultanta Gratuita pt. identificarea designului cel mai potrivit. Realizarea unei comenzi dureaza 2 – 4 zile lucratoare, de la obtinerea Bunului De Tipar (BDT) din partea clientului. Pentru detalii intrati aici. 

 

Te-ar putea interesa

Cele mai citite articole