10 dormitoare moderne pentru casa ta

Cand spui ca vrei sa amenajezi o casa sau o camera in stil modern nu spui foarte multe, de fapt. Stilul modern in amenajari interioare acopera o gama foarte vasta de modalitati in care poti aranja o camera tinand cont de niste reguli destul de generoase si pline de exceptii.

Deschide Galeria

Sa luam cazul dormitorului de pilda. Daca vreti sa obtineti un dormitor modern, in primul rand va trebui sa scapati de toate piesele de mobilier cu detalii, cu rame sculptate, sa aruncati accesoriile inutile si sa renuntati la imprimeuri incarcate. Stilul modern, devenit popular in ultimele 5 decenii este stilul IKEA, daca este sa ii dam un nume. Este reprezentat de linii clare, suprafete mate sau lucioase dar uni, nu imprimate si fara un joc prea puternic de culori. In esenta, cuvantul de baza al stilului modern este functional, undeva intre minimalism si stilul contemporan.

Astfel, intr-un dormitor modern vom da peste un dulap simplu, preferabil inzidit sau mascat cumva in decor, un pat king size (matrimonial), doua noptiere, aplice sau plafoniera. In cazul accesoriilor, lampile pot inlocui aplicele, insa acestea trebuie sa fie la randul lor simple, discrete, si foarte practice. Tablia patului devine optionala, daca insa vreti sa o pastrati atunci alegeti un model simplu, in doua culori, sau o placa monocroma, In cazul in care vi se pare mult prea auster decor, poate vreti sa incercati o picture murala sau un tapet geometric, insa atentie sa nu aduceti in ecuatie prea multe contraste.

Un joc de alb-negru cu un element de culoare poate fi tot ce aveti nevoie pentru un dormitor modern. Daca aveti incalzire prin pardoseala sau o temperature ridicata in casa mereu, puteti renunta fara remuscari la covor, dar fiind un dormitor nu puteti face rabat de la draperii sau jaluzele mate, pentru a nu va afecta somnul si odihna.

Nu va fie frica de materiale indraznete. O podea de pluta, o noptiera metalica, tablouri abstracte sau o tablie de pat din lemn natural, sau lemn reciclat sunt elemente care isi gasesc repede locul in dormitoare moderne. Va trebuie doar putin curaj.

Te-ar putea interesa

Cele mai citite articole