10 dormitoare shabby shic

Stilul shabby shic isi are originile in Marea Britanie, unde proprietarii decorau casele cu mobila veche, pictata. Intre timp, acest mod de amenajare a devenit un stil in designul interior. Ambianta relaxanta si tonul romantic fac alegerea perfecta pentru amenajarea si decorarea dormitorului tau.

Deschide Galeria

Care sunt elementele de baza ale acestui stil?
In primul rand, vorbim despre utilizarea unor piese de mobilier cu aspect vechi. Materialele principale sunt lemnul si fierul. Daca esti limitat de un buget mic, poti sa folosesti chiar mobila veche pe care sa o reconditionezi, pastrand aspectul uzat.

De asemenea, in comert se gasesc piese de mobilier realizate in acest stil din materiale si vopsea care imita aspectul vechi. 
Specifica acestui stil este pictura pe mobila. De cele mai multe ori, sunt folosite motive florale.  

Cromatica este guvernata de tonuri pastelate. Pe langa alb, specifice sunt rozul pal, bleu si verdele-fistic. De asemenea, se intalnesc si nuante de gri si crem.

Textilele se regasesc intr-un amestec  de texturi. Atentia se concentreaza asupra detaliilor, astfel, intalnim printuri florale si margini dantelate. Asternuturile sunt asezate intr-o eleganta ”sifonata”, iar perdelele sunt in nuante luminoase, cu un aspect plutitor, intim.
Sunt folosite lampi cu abajur, candelabre elegante cu lumina calda pentru a crea ambientul intim si confortabil.

Referitor la decoratiuni, florile, care de cele mai multe ori sunt trandafiri, reprezinta un element definitoriu al acestui stil. Se regasesc in tablouri, printuri, sau naturale, in vase elegante. 
In galerie sunt prezentate 10 dormitoare amenajate si decorate in stilul shabby shic de unde te poti inspira.

Foto : Pinterest

Te-ar putea interesa

Cele mai citite articole