10 fotolii de designer pe care ti le doresti in casa

In imaginile de mai sus vei gasi zece exemple de fotolii cu suport pentru picioare care te vor face sa uiti de fotoliile clasice, obisnuite pe care le-ai vazut de-a lungul vremii in casele tuturor. Culori in tendinte combinate cu siluete sofisticate fac din aceste fotolii mai mult decat un simplu suport pentru relaxare. La fel ca arta functionala, aceste fotolii realizate de designeri renumiti au un scop dublu – de a indeplini un rol functional si unul estetic.

Deschide Galeria

1. Fotoliu Eames, Herman Miller

Fie ca este intalnit in spatii precum Muzeul de Arta Moderna din New York sau intr-un living de lux al unei personalitati, fotoliul Eames nu poate fi o prezenta tacuta si este recunoscut la prima privire. Cuplul de designeri Charles si Ray Eames au conceput acest fotoliu pentru producatorul de mobilier Herman Miller in anii 1940. De atunci si pana in zilele noastre acest model a fost replicat in mii de culori si tapisat cu o sumedenie de materiale si este considerat una dintre cele mai reprezentative piese de mobilier contemporan.

2. Fotoliul cu suport de picioare Cor

Desenat in 1976, fotoliul Sinus a fost recent relansat de Cor pentru a demonstra ca un design bun nu imbatraneste niciodata. Acest fotoliu impreuna cu suportul pentru picioare care il insoteste par a fi o singura piesa fluida. Mai mult, dupa ce te cuibaresti confortabil in el vei simti cum te leagana usor pentru a te relaxa complet.

3. Fotoliul ou, Arne Jacobsen pentru Fritz Hansen

Inspirat de forma perfecta a oului acest fotoliu creat de Arne Jacobsen este un elogiu adus mobilierului contemporan, o expresie a liniilor curbe perfecte si a confortului caminului. Fotoliul impreuna cu suportul pentru picioare par a fi sculptate in interiorul unui ou, ranforsat de margini rigide, o comunicare rafinata intre solid si comod, simbolizand siguranta si relaxarea.  

4. Fotoliul UP5 (Fotoliu Donna) de Gaetano Pesce pentru B&B Italia

Fotoliul UP5 conceput de designerul italian Gaetano Pesce este o piesa de mobilier in stil pop-art cu puternice influente artistice. Forma speciala a acestuia este inspirata de statuia Venus din Willendorf, expresia fertilitatii feminine. Suportul pentru picioare este simbolic atasat de fotoliu pentru a exprima ideea captivitatii femeii translatata de-a lungul timpului in arta. Dincolo de valoare artistica a acestuia fotoliul UP5 este si extrem de confortabil.

5. Fotoliul Darius, Leolux

Fotoliul Darius realizat de Leolux este o piesa de mobilier statement, masiva, imblanzita frumos de nuanta calda a galbenului. Eleganta pielii care il imbraca, inclestata de marginile cromate il face o piesa de nelipsit in interioare retro sau contemporane.

6. Fotoliul Wing, Lyx

O silueta clasica intr-o reinterpretare moderna. Cadrul din lemn al scaunului se inclina suficient cat sa dea senzatia de imponderabilitate oricui se aseaza in el. Confortul este asigurat de pernele cu memory-foam care se adapteaza la orice forma a corpului si mentine temperatura ideala pentru fiecare.

7. Fotoliul Jaime Hayon, Barcelona Design

Designerul Jaime Hayon revitalizeaza peisajul designului interior cu un fotoliu care reuseste sa balanseze delicat clasicul si modernitatea intr-o silueta contemporana colorata in nuante puternice si pline. Un detaliu frumos este cadrul lacuit al acestui fotoliu care il face abordabil atat intr-un spatiu tip birou cat si intr-un living luminos.

8. Fotoliul crevete, Cor

„Shrimp” este un fotoliu conceput de designerii de origine germana Jurgen Laub si Markus Jehs. Pornind de la structura rigida externa si de la consistenta moale a interiorului acestei vietati marine, cei doi designeri au reusit sa creeze acest minunat fotoliu destinat livingurilor retro sau pop-art, confortabil si cu un impact vizual garantat.

9. Fotoliul Grande Papilio, Naoto Fukasawa pentru B&B Italia

Fotoliul Grande Papilio este o explozie de modernitate, o piesa de mobilier sofisticata, fluida cu margini curbate violent si provocator care par sa se inchida in jurul oricui se aseaza in el, protejandu-l si separandu-l de tumultul cotidian. Un fotoliu greu de imbinat in amenajari clasice fiind mai degraba o prezenta adecvata unui living minimalist.

10. Fotoliul Grande Papilio Rattan, B&B Italia

Varianta mai prietenoasa a piesei de mobilier anterioare este fotoliul Grande Papilio Rattan, in culoarea si textura familiare ale ratanului care isi gaseste locul usor si in interioare mai putin rigide si stricte vizual.  

Te-ar putea interesa

Cele mai citite articole