10 greseli frecvente in amenajari interioare si solutiile lor

Oameni suntem. Asadar nu avem cum sa le stim pe toate, dar cat traim invatam. Si pana ajungem sa le invatam chiar pe toate este bine sa avem la dispozitie cateva reguli de baza si indicatii dupa care sa ne ghidam.

Deschide Galeria

E valabil si pentru amenajarile interioare. Am decis sa venim in sprijinul dumneavoastra sa va semnalam cateva greseli pe care este foarte probabil sa le faceti cu totii cand decideti sa dati o noua infatisare casei dumneavoastra.

  1. Neglijati holul. Ai o singura sansa sa faci o prima impresie buna. Asadar, holul este de o importanta covarsitoare. Nu il neglija. Amenajeaza-l simplu, dar dragut si accesorizeaza-l cu un obiect cu poveste ca sa il personalizezi.
  2. Iluminat incorect. Recomandarea noastra este sa aveti instalat un variator de lumina in casa si sa puteti regla intensitatea acesteia in functie de momentul zilei.
  3. Frigiderele montate in perete. De fapt orice este “built-in” pare foarte impersonal. Si nu vrei ca bucataria ta sa arate ca una de restaurant. In plus, prea multe ziduri fura din dimensiunea camerei.
  4. Totul este asortat. Chiar va place ca apartamentul sau casa voastra sa arate ca o randare pe calculatorul unui arhitect? Casa dumneavoastra este un camin. Este locuit zi de zi si are personalitatea voastra. Sunteti asortati 24/7?
  5. Bucatariile complet albe. Sunt minunate, greu de folosit si lipsite de farmec. Aduceti culoare in cea mai utilizata camera din casa. Vopsiti lemnul usilor de dulap cu un oranj puternic sau placate-le cu sticla mata rosie. Aveti curaj!
  6. Mobila lipita de perete. Avem tendinta sa lipim totul de perete. Pentru ca e simetric, pentru ca pare ordonat si organizat. Nu se intampla nimic rau daca mutati putin piesele de mobilier. Incercati.
  7. Dominatia beige-ului. Aceasta este culoare cea mai sigura. Nu poti da gres cu culoarea lemnului, cu tonurile de maro deschis. Dar nici nu poti face o impresie puternica. Beige nu este o culoare vesela, este o culoare tacuta. Schimbati-o acum.
  8. Colectionarea de lucruri inutile. Ati cumparat un fotoliu nou? Descotorositi-va de cel vechi. Ati luat un pouf? Scapati de doua scaune. Nu inghesuiti mobile peste mobile in casa.
  9. Camere cu o singura destinatie. Aveti un dining? Il folositi si la altceva? De ce nu? De ce un dining nu se poate transforma in birou in restul zilei? Multifunctionalitatea este la moda.
  10. Seturile de mobilier. Mai tineti minte, in magazinele de mobila, seturile Diana, Maria, Cristina etc. Din lemn masiv si cu multe decoratiuni infloritoare pe post de colturi? Da? Uitati-le. Cumparati fiecare piesa de mobilier individual. Fiti indrazneti.

 

Te-ar putea interesa

Cele mai citite articole