10 idei de amenajare a casei cu tapet

Desi considerat demodat pentru o perioada indelungata, tapetul a fost reinventat si s-a scuturat de eticheta de material de compromise in amenajari. Astazi putem gasi o paleta foarta larga de tapet in cele mai frumoase culori si modele si pe gusturile tuturor.

Deschide Galeria

Un alt avantaj al tapetului este ca acesta nu trebuie folosit neaparat la decorarea peretilor. Iata cateva modalitati in care va puteti folosi de tapet in amenajarea casei:

  1. Modificati aspectul unui dulap invechit. Fie alegeti sa ii schimbati infatisarea cu totul imbracandu-l in tapet, fie trasati accente de culoare pe usi sau pe sertare.
  2. Acoperiti blatul unei servante cu tapet.
  3. Creati accente de culoare pe pereti cu benzi de tapet verticale sau orizontale in functie de dimensiunea camerei. Pentru o camera mica si ingusta, puneti benzi orizontale pe peretii laterali usii pentru a da adancime incaperii.
  4. Folosti tapet in interiorul sertarelor sau pe lateralele exterioare ale acestora astfel incat sa fie vizibil doar cand trageti sertarele afara.
  5. Folositi tapet intr-o nisa sau pe suprafetele zgariate de pe pereti pentru a nu fi nevoiti sa renovati intreaga camera.
  6.  Folositi mai multe modele si culori de tapet pentru a decora o piesa de mobilier sau pentru a crea un model vibrant in camera copiilor, de exemplu.
  7. Folositi tapet pentru a va decora tablia patului.
  8. Folositi tapet pentru a decora tavanul unei camere, daca nu vreti sa il puneti pe pereti pentru ca ii aveti decorate cu tablouri sau fotografii. Aveti grija la alegerea culorii sau a modelului pentru a nu face camera sa para mai scunda.
  9. Daca aveti scari in casa, le puteti decora ca in imaginile de mai sus.
  10.  Folositi tapetul pentru a decora tavile de bucatarie pe care serviti ceaiul sau cafeaua musafirilor veniti in vizita.

Te-ar putea interesa

Cele mai citite articole