10 idei interesante pentru o bucătărie în stil baroc

Stilul baroc este cunoscut pentru opulența sa, detaliile bogate și eleganța. A transforma bucătăria într-un spațiu baroc poate aduce o notă de lux și sofisticare în casă.

Iată 10 idei interesante pentru o bucătărie în stil baroc:

  1. Culori bogate: Folosește culori bogate și regale, cum ar fi burgundy, auriu, argintiu, mov sau negru. Aceste culori pot fi folosite pentru mobilier, pereți sau accesorii.
  2. Mobilier opulent: Alege mobilier cu detalii ornamentale, sculpturi sau tapițerie luxoasă. Mobilierul din lemn masiv sau mobilierul cu finisaje aurii sau argintii se potrivesc perfect stilului baroc.
  3. Tăblie înaltă: Dacă spațiul permite, adaugă o tăblie înaltă de bucătărie cu elemente sculptate sau detalii decorative.
  4. Placare cu marmură: Blaturile sau insulele de bucătărie placate cu marmură pot da o notă de rafinament și lux.
  5. Plafon înalt: Dacă încăperea are un plafon înalt, poți folosi elemente decorative impunătoare.
  6. Tigăi și vase decorative: Folosește tigăi și vase decorative pentru a crea o atmosferă autentică. Vasele din ceramică, cristal sau porțelan pot fi afișate cu mândrie.
  7. Candelabre impunătoare: Adaugă un candelabru opulent deasupra mesei sau insulei de bucătărie. Acest lucru va aduce o notă de rafinament și eleganță în bucătărie.
  8. Uși ornamentate: Alege uși cu finisaje și ornamente decorative. Ușile de sticlă cu vitralii pot fi, de asemenea, o alegere excelentă.
  9. Pardoseală elegantă: O pardoseală cu modele sau plăci ceramice în culori bogate poate completa aspectul general.
  10. Detalii de epocă: Adaugă oglinzi de perete cu rame ornamentale, tapet cu modele în stil baroc sau detalii precum volane sau franjuri.

Este important să menții echilibrul în decorarea unei bucătării în stil baroc pentru a evita crearea unui spațiu prea aglomerat sau încărcat. O bucătărie în stil baroc poate fi cu adevărat spectaculoasă, dar trebuie să alegi cu grijă fiecare element pentru a crea un spațiu armonios și elegant.

Te-ar putea interesa

Cele mai citite articole