10 idei pentru un design modern in baie

Tendintele pentru amenajarea baii ne aduc in prim plan modele cu forme interesante, linii drepte, inspiratie din natura prin materialele introduse si culori intense pentru a obtine un aspect dramatic.

Deschide Galeria

Inainte de a incepe reamenajarea este foarte important sa planificati in detaliu fiecare schimbare pe care va doriti sa o faceti. Fiti realisti si tineti cont de spatiul pe care il aveti la dispozitie. Jacuzzi este intr-adevar o optiune moderna dar instalarea lui s-ar putea dovedi imposibila daca aveti o baie mica.

Luati in considerare elementele mici care pot genera un impact asupra aspectului baii.

Corpurile de iluminat pot fi o varianta de schimbare. Mixati diferite tipuri de iluminat, in tavan, in dreptul oglinzii sau chiar in dus, daca optati pentru o cabina de dus cu astfel de optiuni.

Robinetii – reprezinta o alta optiune cu care puteti produce o schimbare in baie. Inlocuindu-i pe cei vechi cu modele moderne, cu un design contemporan sau vintage, in functie de preferinte si decorul deja existent veti reusi sa schimbati fata baii. Mizati pe modele estetice, dar in acelasi timp durabile si rezistente in timp. Nu faceti rabat de la calitatea lor.

Daca simtiti ca in baie spatiul este insuficient, renuntati la cada. Inlocuiti cu o cabina de dus. Veti mai castiga centimetri patrati valorosi in economia baii. Reduceti si piesele de mobilier pentru a avea mai mult spatiu. Renuntati la dulapul de sub chiuveta; optati pentru rafturi suspendate sau cele incorporate in perete.

Nu in cele din urma, abordati o varianta de culori. Aici conteaza preferintele si dorintele fiecaruia. Puteti alege o varianta neutra cu mult alb sau, din contra, optati pentru a aduce o pata de culoare cu un model creat din flisele de faianta. O combinatie clasica, dar foarte moderna si eleganta in acelasi timp, e cea cu alb si negru la care se adauga materiale naturale, precum lemnul sau piatra. Un perete accent creat din patratele de travertin este o varianta chic si usor de pus in practica. 

Te-ar putea interesa

Cele mai citite articole