10 interioare in stil industrial

Stilul industrial poate parea la prima vedere un stil minimalist, usor sarac in detalii si deloc elegant. Cu siguranta acesta este un stil preponderent masculin, insa, cu asocierea culorilor, accesoriilor si texturilor potrivite aceste poate fi cu usurinta „imblanzit” si transformat intr-o casa foarte primitoare, facil de intretinut si iesita din tiparele cu care ne-am obisnuit. 

Deschide Galeria

Modul cel mai simplu de a avea o casa cu influente industriale este sa porniti de la pereti. Finisajele perfecte nu sunt deloc caracteristice acestuia. Peretii netencuiti, sau caramida varuita, betonul sau lemnul natural sunt ideale pentru astfel de interioare. Puteti de asemenea opta si pentru un tapet care imita ziarele vechi sau afisele anilor 60-70. Apelati la accesorii inedite, din alama, cupru sau tabla, dar nu incarcati deloc incaperile cu ele. Mobilierul specific este unul vintage, dar nu piese reconditionate sau lacuie si fara linii complexe. Pastrati scaune simple sau cu picioare din fier pentru masa din zona de dining sau in bucatarii, folositi o masuta de cafea realizata din paleti de lemn, o canapea cu brate subtiri sau un pat din fier forjat, dar simplu, fara inflorescente. 

Pentru a va apropia cat mai mult de esenta stilului industrial, ganditi-va la interioarele uzinelor, la masinarii, motoare industriale si alegeti din acea paleta de culori care sunt cele mai potrivite pentru interiorul dumneavoastra. Daca la prima vedere pare ca aveti de ales intre griul betonului, negrul fierului forjat si alte culori de pamant nu va speriati, incalziti atmosfera cu plante ornamentale mari fara flori, cu un var alb pe pereti nefinisati sau cu tesaturi vesele pentru pernele de canapea sau pentru covoare. 

In bucatarie mentineti lucrurile cat mai simple, folositi o masa inalta cu scaune de bar cu picioare din fier de exemplu, in birou amplasati o masuta replica a unei mese de masina de cusut, folositi lampi cu picior din cele destinate plansetelor, in loc de planofiere alegeti abajururi metalice cu tija lunga, iar in dormitor optati pentru noptiere care imita butoaie vechi sau cabinete tip fiset. 

Te-ar putea interesa

Cele mai citite articole