Achizitia unei case este costisitoare si reprezinta o investitie pentru termen lung si foarte lung. Acesta este si motivul pentru care niciodata nu trebuie sa te grabesti in luarea unei decizii atat de importante. In primul rand, inspectia casei este obligatorie, pentru a te putea asigura ca iti investesti banii intr-o proprietate de calitate, in care nu va trebui mai apoi sa pierzi timpul si resursele financiare incercand sa o repari sau, mai rau, sa o repui pe picioare.

 

10 lucruri pe care trebuie sa le verifici la o casa inainte sa o cumperi:

 

1. Scurgerile

Instalatia sanitara si scurgerile deficitare pot fi catastrofale pentru o locuinta. Nu vrei sa te trezesti in situatia in care toata apa iti intra in casa, in loc sa isi urmeze traseul clasic, motiv pentru care la inspectia locuintei poti sa folosesti o camera de termoviziune. Aceasta este extrem de utila atunci cand vine vorba despre detectarea infiltrarii apei, umiditatea excesiva in materialele de constructii, izolarea facuta prost si chiar pierderile de aer cald sau rece.

 

2. Ferestrele

Sunt foarte greu de inlocuit si de multe ori reprezinta un mare deranj atunci cand trebuie sa le schimbi cu rame cu tot. Inainte sa te decizi ca este momentul sa-ti cumperi casa, verifica daca toate ferestrele se inchid corect, daca exista crapaturi in perete prin care apa sa se poata infiltra pe langa rame si daca sunt probleme cu geamurile.

 

3. Robinetele

Nu este foarte complicat sa le schimbi, daca sunt probleme cu ele, insa anumite scurgeri provocate de robinetele defecte pot fi greu de depistat la prima vedere si te pot lasa cu o casa inundata dupa o zi in care esti plecat la munca. O inspectie atenta aici, de jumatate de ora, te va scapa in primul rand de griji.

 

4. Soba sau semineul

Aprinde-le inainte sa cumperi locuinta, ca sa nu te trezesti dupa ca tot fumul care ar trebui sa iasa pe cos va ramane in casa. Un cos de locuinta este usor de curatat si tot ce trebuie sa faci este sa apelezi la un specialist. Doar ca deranjul unei surprize neplacute va face ca situatia sa fie mai greu de suportat decat ar trebui in mod normal.

 

5. Gusta apa de la robinet

Stim ca nu obisnuiesti sa bei de la robinet in general, dar acesta este un test important pentru a descoperi daca tevile casei trebuie schimbate cu totul, din cauza anilor care au trecut peste ele.

 

6. Baia

Trebuie inspectata in cel mai mic detaliu, de la cada pana la vasul de toaleta, pentru a verifica daca toate sunt in ordine. Nu uita, igiena in baie este cel mai important aspect. Daca ceva ti se pare in neregula, poti oricand negocia la pret.

 

7. Sistemul electric

O casa veche ar putea avea un sistem electric invechit care nu poate suporta prea multe dispozitive electronice in acelasi timp, pentru ca atunci cand a fost pus la punct nici nu erau atatea electrocasnice si gadgeturi. In plus, erori grave la sistemul electric al casei pot provoca chiar si un incendiu.

 

8. Lemnul din casa

Mobila, parchetul, podul, toate acestea trebuie verificate pentru umezeala sau chiar parti care au putrezit in timp. Este o verificare care iti va asigura in primul rand siguranta ta si a familiei tale.

 

9. Ventilatia

Asigura-te ca filtrul aerului conditionat si ventilatia casei functioneaza perfect, ca sa nu te trezesti cu mirosuri neplacute in zilele calde de vara, cand incerci sa racoresti intreaga locuinta.

 

10. Urmele de mucegai

Acestea pot aparea in urma izolatiei termice mai putin eficiente si reprezinta chiar un pericol pentru sanatate, provocand, printre altele, reactii alergice si probleme respiratorii.

 

Sursa foto: Shutterstock / Copyright kurhan

comentează sau vezi comentarii


Newsletter

Ramai la curent cu noutatile de pe Povestea Casei!