10 modele de amenajari de bucatarii cu alb

Potentialul albului intr-o amenajare este recunoscut. Cu puterea de a reflecta lumina si a amplifica spatiul, orice camera poate beneficia de aceste avantaje. Bucataria nu face exceptie.

Deschide Galeria

Amenajarile ultimilor ani ne arata ca bucatariile albe castiga teren in preferintele decoratorilor si a clientilor deopotriva. Fie ca ne referim la mobila integral alba sau la peretii incaperii, albul ne permite sa ne jucam cu restul culorilor si sa le integram sub diferite forme in amenajare.

In bucatariile mici, albul sprijina amenajarea, inlaturand sentimentul acela de claustrofobie si de prea aglomerat.

Albul in exces nu dauneaza precum alte culori. Prea mult rosu, verde sau albastru cu siguranta vor crea decoruri grotesti, insa albul cu cat este folosit pe scara larga cu atat potenteaza un spatiu.

Sa revenim la bucatarii. Albul creeaza un contrast placut cu lemnul. Asa ca o pardoseala din lemn sau parchet laminat sau chiar gresie care imita aspectul lemnului iti vor garanta o combinatie de succes. Pentru pereti se poate alege placarea cu faianta sau doar a portiunii de perete dintre corpurile de mobilier. Modelele sunt variate; se poarta model tip mozaic sau model subway (format de placi care a aparut la inceputul anilor 1900 in statiile de metrou din New York). Faianta tip subway poate fi tot alba, dar dispusa in diferite feluri (intercalate pe orizontala, verticala, diagonala sau model tip bradut).

Un blat de lucru din granit compozit sau quart cu accente de gri sau negru va sparge monotonia unui decor mult prea alb si va aduce un plus de interes in amenajare. De la clasicul contrast alb-negru, se pot adauga treptat culori prin accesorii precum perdele, covoras, fata de masa sau ustensile pentru gatit. Cantitatea de culori depinde de fiecare si poate varia de la tonuri discrete pana la accente cromatice puternice.

Sa nu uitam corpurile de iluminat. Ele sunt importante in orice tip de spatiu. Un astfel de corp poate fi in sine o piesa de decor, dar, inainte de toate, trebuie luat in calcul rolul sau functional. Pentru aceasta zona a casei accentul se pune pe zonele de interes si obtinerea unei bune vizibilitati.  Pe langa clasica plafoniera montata in tavan, zona blatului de lucru necesita un tip de iluminat de accent, iar zona de luat masa poate fi completata cu un corp suspendat care, pe langa rolul sau estetic, va oferi si un aer intim, punand in evidenta acest spatiu de dining. 

Te-ar putea interesa

Cele mai citite articole