10 modele de amenajare pentru dormitoare in stil minimalist

Din cand in cand, o schimbare este binevenita in casele noastre, in special cand ne referim la reamenajarea unei camere. Inspiratie putem gasi in orice clipa pentru ca momentele petrecute acasa sa fie unele cat mai placute.

Deschide Galeria

Dormitorul este locul pentru relaxare si odihna. De multe ori, suntem tentati sa il aglomeram cu diverse lucruri care, in mod inconstient, ne produc disconfort. Ca o reactie la acest fapt, curentul minimalist vine sa ne demonstreze ca pentru a avea o amenajare desavarsita nu avem nevoie de prea mult.

Minimalismul este un stil predilect al timpurilor noastre, traducandu-se prin dorinta de a pastra un spatiu cat mai aerisit, liber, degajat si mai ales foarte bine organizat. Desi in aparenta fad, spatiul minimalist se defineste prin claritate si bun gust, calmitate si relaxare ca opus agitatiei cotidiene si boom-ului de informatii la care suntem expusi zi de zi.

“Less is more” intruchipeaza conceptul care sta la baza stilului minimalist. Pentru a ne simti bine in propriul dormitor avem nevoie de atat de putin. Organizarea eficienta este primul pas spre obtinerea unui dormitor minimalist. Sfatul nostru este sa eliminati tot ceea ce nu folositi in mod constant si, in masura posibilitatilor, sa pastrati doar piesele de mobilier care va servesc cu adevarat.

Griurile in tonuri deschise si albul vor spori spatialitatea incaperii, in timp ce accentele de negru, prin contrast, vor crea un impact asupra decorului. Accentele de culoare sunt binevenite: explorati la nivel decorativ – perne, lenjerii sau covorase.

Lumina naturala este foarte importanta pentru dormitor, asa cum este de fapt, pentru oricare incapere. Optati pentru perdele aproape transparente, albe sau in nuante pale, cat mai deschise pentru ca lumina sa patrunda usor in camera. Seara puteti trage draperiile pentru intimitate.

Acordati mobilierului importanta cuvenita. Daca spatiul dormitorului nu este unul foarte generos, atunci renuntati la ideea unui mobilier masiv. Inlocuiti cadrul cu o platforma pe care sa montati salteaua. In locul noptierelor puteti opta pentru etajere suspendate fixate in perete sau un tablia patului. Veti salva astfel spatiu, intreaga incapere aparand mai aerisita. Sau alegeti un model de noptiera cu forme line, simple, eventual ridicate de la sol.

Pentru a ilustra cat mai bine ideea de minimalism intr-un dormitor, am realizat o selectie de fotografii pe care va invitam sa le vizualizati in galeria de mai sus. 

Te-ar putea interesa

Cele mai citite articole