fbpx

10 modele de amenajare pentru dormitoare in stil minimalist

Cele mai citite

Excelenta amenajare a unui apartament de doar 37 metri patrati

Un apartament mic nu se amenajeaza atat de usor...

Amenajare functionala intr-un apartament de 3 camere din Bucuresti

Secretul unei amenajari reusite consta in realizarea profesionista a...

Un apartament de 3 camere modern si functional pentru o familie cu 2 copii

O amenajare functionala, luminoasa, adaptata nevoilor lor, iata pe...

O reamenajare cu stil pentru o bucatarie de 8 mp – foto inainte si dupa

Proprietarii acestui apartament si-au dorit foarte mult o schimbare...

Din cand in cand, o schimbare este binevenita in casele noastre, in special cand ne referim la reamenajarea unei camere. Inspiratie putem gasi in orice clipa pentru ca momentele petrecute acasa sa fie unele cat mai placute.

Deschide Galeria

Dormitorul este locul pentru relaxare si odihna. De multe ori, suntem tentati sa il aglomeram cu diverse lucruri care, in mod inconstient, ne produc disconfort. Ca o reactie la acest fapt, curentul minimalist vine sa ne demonstreze ca pentru a avea o amenajare desavarsita nu avem nevoie de prea mult.

Minimalismul este un stil predilect al timpurilor noastre, traducandu-se prin dorinta de a pastra un spatiu cat mai aerisit, liber, degajat si mai ales foarte bine organizat. Desi in aparenta fad, spatiul minimalist se defineste prin claritate si bun gust, calmitate si relaxare ca opus agitatiei cotidiene si boom-ului de informatii la care suntem expusi zi de zi.

“Less is more” intruchipeaza conceptul care sta la baza stilului minimalist. Pentru a ne simti bine in propriul dormitor avem nevoie de atat de putin. Organizarea eficienta este primul pas spre obtinerea unui dormitor minimalist. Sfatul nostru este sa eliminati tot ceea ce nu folositi in mod constant si, in masura posibilitatilor, sa pastrati doar piesele de mobilier care va servesc cu adevarat.

Griurile in tonuri deschise si albul vor spori spatialitatea incaperii, in timp ce accentele de negru, prin contrast, vor crea un impact asupra decorului. Accentele de culoare sunt binevenite: explorati la nivel decorativ – perne, lenjerii sau covorase.

Lumina naturala este foarte importanta pentru dormitor, asa cum este de fapt, pentru oricare incapere. Optati pentru perdele aproape transparente, albe sau in nuante pale, cat mai deschise pentru ca lumina sa patrunda usor in camera. Seara puteti trage draperiile pentru intimitate.

Acordati mobilierului importanta cuvenita. Daca spatiul dormitorului nu este unul foarte generos, atunci renuntati la ideea unui mobilier masiv. Inlocuiti cadrul cu o platforma pe care sa montati salteaua. In locul noptierelor puteti opta pentru etajere suspendate fixate in perete sau un tablia patului. Veti salva astfel spatiu, intreaga incapere aparand mai aerisita. Sau alegeti un model de noptiera cu forme line, simple, eventual ridicate de la sol.

Pentru a ilustra cat mai bine ideea de minimalism intr-un dormitor, am realizat o selectie de fotografii pe care va invitam sa le vizualizati in galeria de mai sus. 

Reclama

Articole noi

Amenajare moderna cu accente boeme pentru o casa de 188 mp

Povestea acestei amenajari a inceput din dorinta proprietarilor (o...

Amenajare moderna si functionala pentru o garsoniera de 33 mp

Venim in intampinarea voastra cu inca un model de...

Jaluzele cu rulou: de ce să le alegi? Ghid practic

Jaluzelele cu rulou au luat naștere ca jaluzele tehnice...

Un apartament modern din Bucuresti cu accente glam si industriale

Povestea amenajarii acestui apartament a inceput in aprilie 2021,...

Avantajele și dezavantajele boilerelor electrice

Boilerele electrice sunt un sistem de încălzire care a...