10 modele de paturi pentru spatii mici

Daca si voi locuiti intr-un apartament mic si doriti sa optimizati cat mai mult spatiul, iata cateva idei de paturi inedite atat in dormitor, living, cat si in singura camera existenta atunci cand vorbim de un studio sau garsoniera.

Deschide Galeria

Una din ideile de baza atunci cand avem de-a face cu un spatiu mic este sa ne gandim la toate oportunitatile pe care ni le ofera spatiul locuibil, incluzand aici stocarea pe verticala. Extinzand aceasta idee, se poate monta un pat, fixat in tavan, deasupra unui birou, de exemplu. Astfel, veti castiga mai mult spatiu la nivelul podelei. Important este sa aveti un tavan solid pentru a sustine greutatea patului. Un astfel de pat poate fi montat si intr-o locuinta cu tavan inalt.

Cubul de locuit este o idee foarte practica, adaptata cu succes pentru locuintele mici din marile orase. Puteti citi aici mai multe detalii despre ce reprezinta: cubul multifunctional – solutia pentru camerele miciPe acelasi principiu pot fi create variatii de mobilier multifunctional care sa includa doar patul si o mini biblioteca.

Pentru camera copiilor, o idee utila vor fi paturile suspendate, tip cazarma. Aceasta solutie poate fi adaptata si pentru camerele de camin sau studiourile in care locuiesc 2 studenti.

Canapeaua care se transforma in pat ne introduce in era moderna a spatiilor multifunctionale. Ziua, canapea pt musafiri si seara doua paturi suprapuse, la fel de potrivita pentru familiile cu copii si prea putine camere pentru fiecare.

Patul integrat in interiorul mobilei sau patul care se ascunde este perfect pentru spatiile foarte mici si inguste. Simplu si foarte eficient. Arata ca un spatiu de bar, dar de fapt el se poate transforma in birou, loc pentru servit masa si apoi intr-un pat, toate intr-o singura piesa de mobilier.  

Citeste si 20 de modele de paturi pentru un dormitor confortabil

Te-ar putea interesa

Cele mai citite articole