10 produse alimentare pentru curatenia casei

Cu siguranta va plac bananele, iar pizza nu ar fi la fel fara deliciosul ketchup. Aparent ele nu au nimic in comun, insa in gospodarie va pot fi un ajutor de incredere pentru a curata diverse suprafete. Pe langa acestea, exista si alte produse alimentare cu rol asemanator.

Deschide Galeria

Dar sa ne intoarcem la banane. Cojile de la banane mai exact sunt un excelent produs de curatat argintaria, de la suporturi de lumanari pana la seturile de tacamuri. Stergeti bine suprafata cu cojile de banana si lustruiti apoi. Rezultat garantat.

Castravetele este perfect in salate. Folositi cojile de la castravete pentru a inlatura petele de pe pereti sau dulapuri.

Ketchup-ul functioneaza foarte bine atunci cand veti curata obiectele din cupru. Lasati sa actioneze intre 5 si 15 minute. Acidul din sos va inlatura petele de pe material.

Ceapa e un ingredient de baza in multe tipuri de mancare, cu gust specific. Iata ca acum o puteti folosi cu incredere si pentru a curata gratarul de resturile de carne si grasime ramase. Pentru rezultate optime, incalziti gratarul si apoi infigeti o bucata de ceapa intr-o furculita si frecati bine.

Nucile sunt alimente hranitoare si in acelasi timp un aliat pentru a elimina zgarieturile de pe mobila din lemn. Curatati o nuca si frecati bine pe partea afectata a mobilierului. Apoi treceti cu degetul peste zona respectiva pentru a uleiul din nuca sa patrunda bine in suprafata lemnului. Lasati apoi 5 minute si stergeti apoi cu o carpa din microfibra.

Ca sarea in bucate va fi si urmatorul truc: petele de vin rosu se iau mai usor cu sarea de masa. Imediat ce s-a produs incidentul turnati sarea peste pata, astfel granulele vor absorbi vinul si veti putea curata apoi mult mai usor suprafata.

Ati spart un pahar? Nicio problema. Luati o felie de paine si culegeti cu ea toate acele mici bucati care altminteri v-ar putea rani.

Orezul negatit este perfect pentru a curata rasnita de cafea. Luati o mana de orez, puneti-l in rasnita si macinati-l pana se transforma in praf. Cand veti elimina praful rezultat, veti scapa si de orice urma de cafea sau resturi. Stergeti cu o carpa umezita.

Malaiul va ajuta sa eliminati mai usor petele de grasime de pe canapea sau orice alt material textil. Acoperiti pata cu malai si lasati sa actioneze 15-20 de minute. Dupa ce il aspirati, malaiul ar fi trebuit sa absoarba pata. Curatati apoi materialul in mod normal fara a depune efort.

Te-ar putea interesa

Cele mai citite articole