10 sfaturi pentru achizitionarea mobilei vintage

In momentul in care te decizi sa iti reamenajezi casa sau tocmai te-ai mutat intr-un loc nou, primul lucru la care ar trebui sa te gandesti este mobila pe care o vrei pentru locuinta ta. Aceasta ar trebui sa se plize pe gustul si nevoile tale si ar trebui in mod cert sa te reprezinte.

Deschide Galeria

Daca esti un adept al clasicului si iti plac lucruril vintage, atunci un targ de mobila veche sau un anticariat sunt cu siguranta locuri pe care le vizitezi in mod frecvent.

Mobila veche-vintage, are marele avantaj de a fi speciala, fiind aproape imposibil sa mai gasesti inca un obiect de mobilier la fel ca obiectele de mobilier ale prietenilor tai. Astfel te vei asigura ca locuinta ta va fi decorat intr-un stil aparte si cu mobila de cea mai buna calitate.

Pentru a fi sigur ca iti vei cumpara numai obiecte de mobilier vintage estetice si de calitate, sunt cateva sfaturi pe care ar trebui sa le urmezi daca vrei ca livingul sau dormitoarele tale sa emane eleganta si rafinament din toate colturile camerelor.

1. Gaseste un anticariat sau un targ de vechituri care vinde si mobila si viziteaza-l in mod frecvent.

2. Cauta mereu mobila folosita cu grija si delicatete.

3. Urmareste ca mobila sa aiba o structura rezistenta. In principiu este indicat sa o misti putin sa vezi daca scartaie.

4. Cauta marci mai putin cunoscute, deoarece aceste modele vor fi si cele mai valoroase, ele nefacand parte din productii de serie.

5. Urmareste calitatea, nu cantitatea.

6. Sa nu te sperie zgarieturile. Acestea se repara foarte usor si ieftin.

7. Foloseste defectele mobilierului pentru a negocia pretul. De cele mai multe ori, vanzatorul va scadea din pretul afisat fara mari ezitari.

8. Ia o ruleta de masurat cu tine si asigura-te ca mobila va incapea la tine in casa.

9. Foloseste unele obiecte de mobilier gasite pentru alte scopuri. Inventivitatea nu are limite!

10. Cauta piese de mobilier individuale si vezi cu ce alte obiecte s-ar potrivi. Vei iesi mai ieftin decat daca vei cumpara un set intreg.

 

Te-ar putea interesa

Cele mai citite articole