fbpx

10 sfaturi utile pentru pregatirea din timp a casei pentru sezonul rece

Cele mai citite

Excelenta amenajare a unui apartament de doar 37 metri patrati

Un apartament mic nu se amenajeaza atat de usor...

Amenajare functionala intr-un apartament de 3 camere din Bucuresti

Secretul unei amenajari reusite consta in realizarea profesionista a...

Locuinta din Timisoara – stilul scandinav in 35 de metri patrati

In incercarea noastra de a gasi locuinte din Romania...

Un apartament de 3 camere modern si functional pentru o familie cu 2 copii

O amenajare functionala, luminoasa, adaptata nevoilor lor, iata pe...

Vara este aproape de sfârșit și e momentul să începem pregătirile pentru venirea frigului. Fie că faci personal toții pașii necesari pregătirii casei pentru sezonul rece sau că alegi să apelezi la specialiști, nu uita să bifezi toate cele de mai jos:  

Deschide Galeria

1. Verifică izolația termică a casei  

Verifică dacă intră curent pe lângă ferestre și uși, iar în caz că acestea nu sunt izolate corespunzător înlocuiește încuietorile și izolează pe cât posibil cu benzi de etanșare  sau alte soluții la îndemână.

Un alt mod de a minimiza pierderile de căldură este și să cumperi draperii groase care vor izola și mai mult ferestrele.

Toate acestea se vor traduce nu doar într-o casă mai călduroasă, ci și mai economică.

 

2. Cumpără din timp ce ai nevoie pentru iarnă

Profită de faptul că, dacă îți faci cumpărăturile online, mai ales în extrasezon,  poți beneficia de reduceri și poți economisi bani, timp și energie și comandă-ți în avans ce crezi că ai nevoie pentru iarnă-  de la așternuturi groase, la pătură electrică sau convector.  

 

3.  Fă curățenie generală

Tot acum, cât mai poți lăsa geamurile deschise pentru aerisire, este și un moment bun pentru a curăța canapelele, saltelele, covoarele, geamurile și a scăpa de mucegai.

Pe timpul verii s-au adunat probabil praf și pete care favorizează apariția acarienilor, bacteriilor, mucegaiului etc., iar astfel de  probleme se pot agrava la umezeala.

 

4. Spală hainele de iarnă, păturile etc.

Când va veni frigul, cel mai probabil vei usca hainele în casă și pentru că cele groase sau păturile se usucă greu, acestea pot căpăta un miros neplăcut. În plus, cresc nivelul de umezeală din locuință, așa că e de preferat să le speli cât timp mai e cald și le poți usca afară.

 

5. Verifică acoperișul

Acum e momentul și să verifici dacă acoperișul tău necesită reparații și să rezolvi orice problemă existentă sau care ar putea apărea pe timpul iernii. Nu vrei să-ți plouă în casă și nici să te urci pe acoperiș când acesta e înghețat sau alunecos.

De asemenea, curăță jgheaburile și burlanele ca să le pregătești pentru venirea ploilor și a ninsorilor.

 

6. Fă mici reparații

Tot acum este un moment bun pentru micile reparații pe care le-ai tot amânat. Dacă vrei să vopsești gardul, să schimbi un geam, să izolezi un perete, trebuie să faci aceste lucruri până la venirea sezonului rece.

 

7. Organizează garajul

Probabil că aici vei stoca mobilierul de grădină, bicicleta și alte lucruri pe care nu le vei mai folosi odată cu venirea iernii.

Folosește cutii de depozitare, rafturi etc. pentru a-ți organiza totul cât mai ușor și mai practic. Acesta e un moment potrivit și să treci în revistă lucrurile de care vei avea nevoie prin curte odată cu venirea frigului: lopată, folie de protecție pentru plante, un generator etc.

 

8. Verifică dispozitivele de siguranță din casă

Verifică alarma de fum, detectorul de monoxid de carbon și alte aparate asemănătoare, e important ca acestea să funcționeze corespunzător mai ales că vei sta tot mai mult în casă și vei aerisi probabil mai puțin ca în timpul verii.

Dacă ai șemineu sau sobă, verifică instalația și curăță coșul; ar trebui să faci acest lucru în fiecare an înainte de venirea frigului.

 

9. Inspectează copacii de lângă casă

Dacă observi că au ramuri uscate, taie-le din timp pentru a înlătura pericolul ca acestea să cadă peste casă la prima furtună.

Dacă nu poți face tu acest lucru, angajează personal specializat care poate evalua și rezolva situația fără riscuri.

 

10. Închide instalația exterioară de apă

Chiar dacă nu trebuie să faci asta chiar la începutul toamnei, ține minte să te pregătești din timp pentru venirea bruscă a frigului, să golești instalația exterioară de apă și să întrerupi alimentarea acesteia, pentru a evita pericolul spargerii țevilor.

În afară de casă și curte, nu uita că și tu trebuie să te pregătești de venirea frigului. Scoate din dulap hainele groase, ai grijă la alimentație și fă mai mult sport, pentru a preveni astenia de toamnă. Nu uita nici de animalele din curte sau casă, și ele vor trece avea nevoie de atenție specială odată cu trecerea verii.     

 

Sursă foto: Shutterstock

 

Reclama

Articole noi

Amenajare glam cu accente industriale

“Usa glisanta din sticla transparenta care separa holul de living are dublu rol....

Vrei sa economisesti bani la factura de energie electrica? Inchide usa frigiderului!

Cel mai mare risipitor de energie electrică din bucătăria...

Cum alegi lenjeria de pat? Materiale și dimensiuni

Alegerea lenjeriei de pat pentru casă este o decizie...

Cum trebuie folosit aerul condiționat pe caniculă?

O atmosferă confortabilă acasă înseamnă să nu setezi aparatul...

Amenajare scenografica in nuante de crem si auriu

Povestea amenajarii acestui apartament de 110 metri patrati din...