10 utilizari practice pentru cafea

Cafeaua, licoarea magica care ne trezeste in fiecare dimineata, poate fi utilizata si in alte scopuri decat cele alimentare. Iata cateva dintre ele.

Deschide Galeria

Folosind cafea veti imbogati calitatea compostului necesar plantelor din gradina. Cafeaua este un excelent fertilizator, in special pentru plantele care iubesc un sol cu aciditate crescuta precum trandafirii sau azaleele. Dozati cu grija cantitatea!

Cafeaua sau zatul obtinut in urma prepararii ei, va poate ajuta sa tineti la distanta animalele care va pot dauna gradinii. Puteti sa amestecati cu coaja de portocala pentru a fi sigur de efect. Veti tine astfel, la distanta, pisicile carora le place sa-si bage nasul printre zarzavaturi. 

Aromatizati casa cu boabe de cafea proaspat macinate. Folositi o pereche de dresuri pe care nu le mai folositi (taiati-le pentru a obtine un material cu o lungime potrivita) in care asezati o cantitate de cafea potrivita pentru marimea materialului. Il puteti folosi atat pentru camera cat si in frigider pentru a tine mirosurile neplacute la distanta.

Stiati ca puteti marina carnea cu cafea? Incercati pentru un gust deosebit. Adaugati putina cafea in mixul de condimente pe care il folositi de obicei si lasati cateva ore la frigider.

Cand mergeti sa testati un parfum in magazin, veti observa ca la un moment dat parfumurile vor incepe sa miroasa toate la fel. Inspirati aroma de la boabe de cafea pentru a “curata” simtul olfactiv.

Daca doriti sa oferiti o culoare mai puternica unei piese din lemn netratat, o puteti face folosind cafea. Utilizati o cafea intensa in aroma si de o culoare mai inchisa; preparati cafeaua si apoi aplicati zatul cu o pensula, direct pe material.

Zatul de cafea va ajuta sa curatati vasele care necesita o forta abraziva. Aplicati pe tigaia sau cratita murdara si frecati bine ca si cum ati folosi un burete abraziv. Efectul va fi asemanator.

Cafeaua ne ajuta si in cosmetica. Folositi doar zat proaspat pentru a efectua un gomaj delicat pe fata.

Si inca un pont: mirosul de ceapa sau usturoi dupa o masa copioasa il puteti inlatura daca mestecati o boaba de cafea. 

Te-ar putea interesa

Cele mai citite articole