Probabil ca numai in Coreea de Sud sau in Hong Kong se putea concepe si chiar materializa o asemenea creatie artistico-arhitecturala, care sa cuprinda 1000 de usi reciclate, menite pentru a schimba estetica fatadei unei cladiri din capitala coreeana, Seul.
Artistul sud-coreean, Choi Jeong-Hwa a folosit intr-un mod stralucit 1000 de usi reciclate, adunate de peste tot de unde a putut, pentru a transforma fatada unei cladiri de 10 etaje din Seul, intr-o piesa vizuala extrem de frumoasa, intr-un mod sclipitor.
Jeong-Hwa este un adevarat maestru in folosirea lucrurilor gasite pe strada, prin gradini, la gunoi si in general a oricarui material abandonat sau care nu mai serveste niciun scop proprietarilor initiali.
El reuseste sa realizeze spatii provocatoare, neconventionale, intr-o maniera aparte si intr-un stil specific arhitectilor si designerilor asiatici. Orice lucru mic si banal pe care il gaseste, reuseste sa il pozitioneze intr-un mod inedit, extraordinar, iar in cazul acestei cladiri, a reusit sa ii ofere un aspect pixelat care atrage piriviri de la distante mari.
Viziunea lui Choi Jeong-Hwa este alimentata din dorinta sa de a oferi arta oricarui trecator stradal, care probabil nu si-ar permite sa vizite un muzeu sau sa mearga la o expozitie de obiecte artistice.
Cele 1000 de usi reciclate folosite in schimbarea fatadei acestei cladiri de 10 etaje este vizibile din foarte multe puncte ale orasului, iar de la distanta, poate fi condundata cu o mare reclama stradala, care iti starneste curiozitatea.
Aceasta realizare este o declaratie privind modul in care arta schimba perceptia omului asupra lucrurilor simple si banale, in acelasi timp oferind o alta perspectiva asupra cotidianului si a monotoniei urbane.
“Oamenii considera ca poti gasi arta coreeana numai in muzee si in galerii”, a declarat Jeong-Hwa, care doreste sa aduca arta mai aproape de om, prin mijloace neconventionale si extrem de creative.
Sursa Foto: Inhabitat