11 idei de birouri pentru copiii care merg la scoala

Mai sunt cateva zile si incepe luna septembrie, luna in care cei mici incep noul an scolar, iar pentru multi dintre ei acest an este si primul an de scoala din viata lor. An de an, pe 1 septembrie incepe goana dupa rechizite, dupa hainute si dupa ghiozdan. Pe aceasta nu o putem evita. Alte pregatiri, cum ar fi amenajarea unui spatiu de birou pentru cel mic, la care isi va face temele, sunt necesare doar o data la cativa ani, cand acesta trebuie modificat pentru ca praslea creste repede si nevoile lui de spatiu se schimba. 

Deschide Galeria

Am ales astazi sa va oferim cateva idei de birouri pentru familiile cu unul sau doi copiii, iar parintii trebuie sa regandeasca spatiul destinat camerei copiiilor pentru a integra in acesta si un loc in care celor mici sa le fie comod sa petreaca pana la cateva ore pe zi destinate temelor pentru acasa.

  • Daca sunteti la prima amenajare de acest tip si locuiti intr-un spatiu relativ restrans atunci va trebui sa deveniti creativi. Explorati intreaga locuinta si incercati sa vedeti unde ar fi un loc potrivit pentru un birou de mici dimensiuni, dar unde totusi, in mod ideal, ajunge si lumina naturala. 
  • De asemenea, nu omiteti faptul ca pe masura ce creste, obiectele care ii vor fi necesare la scoala se vor inmulti si aveti nevoie si de spatiu de depozitare in imediata apropiere a biroului. 
  • In plus, temele vor dura mult si aveti nevoie sa amenajati un birou pentru copiii la care acestia sa nu isi piarda concentrarea si sa nu fie usor de distras. Asadar va trebui sa il amplasati departe de o sursa de zgomot, de televizor etc, dar in acelasi timp va trebui sa fie un spatiu destul de vesel si de pe placul lui, incat sa il faca sa stea la birou de placere. 
  • Poate o alternativa ar fi sa ii construiti un birou tematic, cu supereroi, sau pornind de la animatia lui preferata, cartea de povesti de suflet sau alaturi de obiecte care il pasioneaza. 
  • Unele dintre ideile prezentate in galeria de mai sus au pe perete montata o tabla scolara. Este o idee buna, care s-ar putea sa il atraga pe cel mic, mai ales ca seamana cu ceva care ii va deveni familiar in scurt timp si il poate ajuta sa isi recapete concentrarea din clasa, din timpul orelor. 

 

 

Te-ar putea interesa

Cele mai citite articole