Spatiu mic si amenajat cu stil? Da, se poate chiar si atunci cand este vorba de o bucatarie mica. Cu putina inventivitate, vom reusi sa obtinem o bucatarie frumoasa si functionala in acelasi timp. Ca sa va dovedim acest lucru, am selectat pentru voi 12 modele de amenajari absolut minunate, surse de inspiratie ce merita explorate.
Una din trasaturile comune acestor amenajari este luminozitatea, avantaj pe care trebuie sa mizezi atunci cand vorbim de o bucatarie mica. Albul si nuantele deschise de crem amplifica spatiul, iar lumina naturala patrunde printr-o fereastra generoasa (vezi primul model).
Albul continua sa fie in tendinte. Un alb impecabil va fi mereu atu-ul oricarei bucatarii. Pentru cei care isi doresc sa scoata bucataria din anonimatul albului, se poate opta pentru contraste alb-negru, sau accente colorate pe care albul sa le puna in valoare ca in cazul celui de-al doilea model din galerie.
Adaptarea este cuvantul-cheie. Intr-o bucatarie mica, depozitarea si integrarea eficienta a zonelor de lucru poate fi o adevarata bataie de cap. O solutie ar fi plierea pe spatiul sau pe configuratia pe care o avem la dispozitie. Depozitare pe verticala, dulapuri inalte pana in tavan, blat de lucru montat la fereastra (sau chiuveta montata la fereastra) sunt doar cateva optiuni la care poti apela.
Intr-o garsoniera sau intr-un apartament tip studio, spatiul dedicat bucatariei este de cele mai multe ori foarte limitat. In acest caz, o chicineta compacta (eventual deschisa catre camera) dotata cu minimul necesar va fi solutia potrivita.
Functionalitatea intr-o bucatarie mica este lucrul cel mai important. Iar cea de-a sasea amenajare propusa intruchipeaza perfect aceasta idee.
Veti regasi de-a lungul galeriei modele care urmeaza linia unui design minimalist, geometric, adaptat stilului contemporan. De remarcat tendintele pe care le urmarim de ceva timp si despre care am mai scris in paginile noastre: rafturi deschise sau etajere pentru a expune diferite piese de bucatarie, ustensile asezate la vedere, corpuri de iluminat supradimensionate, uniformitatea decorului (intelegand aici incastrarea electrocasnicelor), accente industriale sau constraste puternice de culori pentru o amenajare dramatica.
Sursa foto: cotemaison