15 cladiri uimitoare „din viitor”

Avand in vedere ca lumea in care traim se indreapta din ce in ce mai mult inspre o societate extrem de tehnologizata, domeniile precum arta, desingul interior si exterior si arhitectura nu au ramas in urma cu trendurile, acestea adaptandu-se la cerintele pietei.

Deschide Galeria

Arhitectura moderna cuprinde tot mai multe elemente ale tehnologiei digitale, iar acest lucru se vede in cladirile cu un design modern, realizate in ultimii ani.

Cladirile viitorului vor semana din ce in ce mai mult cu un dispozitiv electronic, conectat mereu la o sursa de curent si care poate impresiona prin dinamismul formelor si prin numarul ridicat de elemente vizuale digitale.

Aceasta lista cu 15 cladiri “din viitor” a fost realizata tocmai pentru a oferi o imagine de ansamblu asupra noului val care a cuprins arhitectura, iar majoritatea acestor constructii au deja planurile finalizate, urmand ca lucrarile sa inceapa in cel mai scurt timp.

Oul cu cybertextura, in Mumbau

Aeroportul plutitor

Zgarie-nori-ul Gazprom City, in Sankt Petersburg

Statiunea subacvatica, Hydropolis

Cladirea-amprenta, in Thailanda

Centrul Artelor, in Abu Dhabi

Libelula

Lilypad

Biblioteca subacvatica

Lumea pavilioanelor, in Singapore

Concept arhitectural pentru Hotelul Songjiang

Satul vertical, in Dubai

Turnul Semiluna

Gradinile Golfului

Structura cubica pentru Memorialul ACME al Natiunilor Unite

Cu asemenea cladiri, nu putem spune decat ca fantezia arhitectilor, imbinata cu tehnologie de ultima generatie, fac ca viitorul cladirilor sa arate din ce in ce mai bine. In viitor, cladirile vor fi mai sigure, mai inalte, mai tehnologizate si in mod cert ca vor atrage priviri de lauda si din partea celor mai conservatori dintre noi.

Multe dintre aceste concepte sunt chiar in faza de finalizare a planurilor iar in urmatorii 5-6 ani vom putea sa vizitam deja cateva dintre aceste cladiri ale viitorului.

 

Sursa Foto: TopDreamer.com

Te-ar putea interesa

Cele mai citite articole