15 idei de amenajare a spatiilor verzi din zonele urbane

Ne place sa petrecem timp in aer liber, iar gradinile, curtile, terasele si chiar balcoanele ne ofera aceasta posibilitate. Iata cateva sfaturi de amenajare a spatiilor verzi din zonele urbane.

Deschide Galeria

Chiar daca sezonul cald a trecut, putem incepe de pe acum planurile de amenajare pentru curte, gradina sau terasa. Spatiul pe care il avem la dispozitie va fi cheia viitoarei amenajari. Cu putina ingeniozitate se poate integra chiar si o piscina.

Pentru spatiile mici, situate in zonele urbane, o gradina sau o terasa poate fi locul ideal pentru a lua masa din primavara pana in toamna inconjurati de un mic paradis verde. Veti putea prepara feluri de mancare mai sanatoase la gratar alaturi de familie sau prieteni. Cu siguranta o optiune de explorat – spatiul din exterior amenajat cu functiunea principala de dining.

Ca materiale principale de folosit, mentionam lemnul si piatra in diferite forme si combinatii. Puteti incerca sa folositi paleti din lemn reciclati pe care sa ii utilizati ca mobilier pentru gradina; o canapea sau o masa din paleti va poate ajuta sa economisiti bani. Spatiul din exterior putand fi privit in acest caz ca un living prelungit in exterior, un loc de relaxare si conversatie.

Daca locuiti la ultimul etaj al unui imobil si exista posibilitatea de a crea un spatiu verde, profitati si amenajati o gradina pe acoperis.

Rolul plantelor este esential intr-o astfel de amenajare de exterior. Ne dorim un aer mai curat, cu un peisaj care sa ne aminteasca de padure. De aceea, plantele vor fi nelipsite din astfel de decoruri. Este bine sa va asigurati ca cele pe care le veti achizitiona sa fie potrivite pentru tipul de clima al orasului dumneavoastra. Desi multe plante au fost aclimatizate si pot rezista conditiilor climaterice ale tarii noastre, intotdeauna cumparati plante din locuri specializate, eventual pepiniere. Apelati cu incredere la un peisagist pentru a va oferi sfaturi pretioase despre tipuri de plante potrivite propriei gradini, despre cum sa le plantati si mai ales despre cum sa le ingrijiti pe parcursul anului.

Pentru mai multe idei si modele de decoruri de exterior, am pregatit o galerie de 15 exemple de amenajari pe care le puteti folosi ca sursa de inspiratie. 

Sursa foto: pinterest.com

Te-ar putea interesa

Cele mai citite articole