15 idei de amenajare pentru bucatarii mici

Se spune despre bucatarie ca este inima casei, locul unde gatim si unde de cele mai multe ori servim si masa. Petrecand multe ore aici, amenajarea acestui spatiu devine importanta prin prisma activitatilor si a orelor dedicate familiei.


Deschide Galeria

De cele mai multe ori insa, perimetrul bucatariei nu ne ofera spatiul pe care ni l-am dori astfel incat sa ne putem desfasura in voie. De aceea, in astfel de cazuri o organizare eficienta este necesara.

Primul pas consta in alegerea mobilierului adaptat spatiului, astfel incat functia lui sa fie una in avantajul bucatariei. De aceea, ganditi pragmatic atunci cand ajungeti la momentul achizitionarii. Pastrati proportiile intre ceea va doriti sa stocati in interiorul mobilei si spatiul efectiv pe care il aveti la dispozitie. Intr-o bucatarie mica cu greu isi vor gasi loc toate oalele, tigaile seturile de tacamuri, farfurii si pahare stranse de-a lungul timpului. E bine sa faceti o selectie si sa pastrati doar pe cele pe care le folositi in mod regulat. De asemenea, va fi dificil sa gasiti un loc pentru toate electrocasnicele de care e nevoie in activitatile obisnuite din bucatarie. Va trebui sa va limitati doar la cele utilizate in mod constant, pentru ca altfel riscati sa ocupati loc inutil si pretios in acelasi timp.

Luati in calcul mobilierul multifunctional. Acesta va va ajuta sa folositi spatiul cat mai eficient posibil. De exemplu, o masa extensibila integrata in blat poate fi o optiune practica pentru astfel de bucatarii.

Intr-o bucatarie mica, amenajarea ar trebui sa fie cat mai simpla pentru a preveni aglomerarea spatiului. Pastrati la indemana doar strictul necesar. Una din tendintele moderne de amenajare a bucatariei este aceea a etajerelor pe care se pot aseza diverse obiecte specifice bucatariei pana la mici decoratiuni si chiar plante. Daca spatiul va permite, va recomandam sa le integrati in amenajare pentru ca impactul asupra bucatariei este unul placut, ba chiar sporesc senzatia de spatialitate.

Iata un sfat util de pus in practica in special pentru bucatariile foarte mici: stocati pe verticala pentru a castiga spatiu! Dulapurile inalte sunt o solutie eficienta pentru a folosi la maxim peretele.

Zugraviti peretii in culori deschise, alb, bejuri, crem, si alte nuante neutre pentru a crea un efect de aerisit asupra decorului. Chiar si mobilierul poate fi in nuante deschise, in special pentru dulapurile superioare. Important este sa permiteti luminii naturale sa patrunda cat mai mult in incapere; in acest sens, folositi perdele transparente sau translucide in functie de suprafata ferestrelor.

Articole noi

Garsoniera luminoasa de 33mp amenjata modern in tonuri pastelate

Aceasta garsoniera mica, de doar 33 de metri patrati,...

Amenajare interioara si recompartimentare apartament modern din Bucuresti

Apartamentul de trei camere dispune de 2 bai, bucatarie...

Inspiratie din natura – amenajare moderna apartament de 138 mp

“Earthly Apartment”, cum a fost denumit de echipa de...

Amenajare moderna cu mult lemn si culori pastelate

Amenajat intr-un stil elegant, modern, in care predomina culorile...

Renovare totala apartament 2 camere in stil scandinav

Aceasta poveste cu iz scandinav incepe prin dorinta bloggerul...