Lemnul este un material folosit pe scara larga in orice casa. De la podele, dulapuri, rafturi si grinzi, lemnul este pretutindeni in casa noastra. Daca raspandirea lui este atat de larga, de ce nu l-am integra chiar si in baie? Desi v-ati putea gandi ca in baie este locul doar al gresiei si faiantei si pieselor ceramice, veti fi surprinsi de potentialul lemnului pentru amenajarea unei bai.

Cand spunem lemn, spunem rustic cu precadere. Alegeti sa nu acoperiti grinzile din tavan caci ele vor oferi aspectul de inedit pentru baie. Daca va numarati printre cei norocosi, care locuiesc intr-o casa cu astfel de trasaturi, puneti-le in valoare caci merita fara doar si poate.

Dar decorul cu lemn nu inseamna doar atat. Multe bai moderne integreaza lemnul sub diverse forme, intr-o proportie mai mica sau mai mare. Intr-o amenajare contemporana, vom gasi elemente naturale precum piatra si lemnul intr-un fundal de alb.

Peretele placat cu lemn se numara printre tendintele anului in design. Daca iti doresti o baie speciala nu ezita sa folosesti aceasta idee (vezi in galerie cateva modele din care sa te inspiri).

Liniile orizontale din lemn wenge sau mahon, aduc profunzime decorului si dramatism. Insotit de pereti albi, luciosi si lumina suficienta pentru a pune in evidenta suprafatele, baia dumneavoastra va fi cu adevarat moderna.

Daca spatiul va permite, puteti amenaja o baie in stilul unei saune. Lemnul va fi de mare ajutor in acest sens. Un lavoar din lemn si o bancuta langa cada sunt doar cateva idei care pot fi puse in practica. Tehnologiile de prelucrare a lemnului ofera numeroase posibilitati, astfel incat el este tratat pentru a rezista la apa si umezeala ridicata, facand posibila integrarea lor si in bai.

Citeste cateva idei si despre: 3 modele de amenajari de bai mici

Podeaua din lemn poate fi instalata si in baie. Pentru cei care iubesc caldura si textura lemnului, nimic nu este imposibil. Stilul podelei din lemn de pe hol sau dormitor poate fi prelungit si in baie pentru a crea continuitate si fluenta in ansamblul decorului. Desi exista in permanenta riscul ca lemnul sa fie afectat in timp, acest lucru poate fi intarziat printr-o protectie oferita de covorase de baie puternic absorbante.

Lemnul impreuna cu metalul corespund stilului industrial. O astfel de baie este cu adevarat speciala si poate fi amenajata in decoruri curajoase precum cele ale unor baruri sau puburi care doresc sa-si impresioneze clientii.

Alege din peste 50.000 de produse de mobilier si decoratiuni!
comenteaz─â sau vezi comentarii


Newsletter

Ramai la curent cu noutatile de pe Povestea Casei!
Comentarii