fbpx

15 idei de compartimentare a unui spatiu

Cele mai citite

Excelenta amenajare a unui apartament de doar 37 metri patrati

Un apartament mic nu se amenajeaza atat de usor...

Locuinta din Timisoara – stilul scandinav in 35 de metri patrati

In incercarea noastra de a gasi locuinte din Romania...

Amenajare functionala intr-un apartament de 3 camere din Bucuresti

Secretul unei amenajari reusite consta in realizarea profesionista a...

Top 100 idei de amenajare de bucatarii moderne

Odata cu trecerea timpului, decorul unei case are nevoie...

Avem un spatiu. Bun, si acum? Acum ne gandim cum il amenajam in asa fel incat sa ne satisfaca toate nevoile de locuit, de relaxare, de depozitare si ne ajuta sa fim fericiti. In general, in apartamentele de tip vechi spatiile alocate camerelor sunt standardizate si, din pacate, cam mici. Din fericire,  blocurile noi si vilele au inceput sa dezvolte o apetenta pentru open-space-uri, pentru spatii de tip loft si pentru camere cat mai deschise si mai incapatoare. Insa, nu intotdeauna, un open space este ce avem nevoie.

Deschide Galeria

Daca vorbim, de pilda, despre o garsoniera cu o suprafata destul de mare, care depaseste 35 de metri patrati, deja ne putem juca in timpul amenajarii cu cateva solutii de compartimentare pentru a ne asigura o intimitate a locului de dormit, pentru a separa cumva locul de luat masa de restul casei, sau bucataria de living etc.

Valabil si in cazul caselor cu living open space, care, adesea, incoporeaza si diningul si bucataria. Poate avem nevoie de un birou, un spatiu de lucru de acasa si acesta ar fi bine sa nu comunice complet cu restul casei pentru a nu fi usor distrasi de la munca etc. Indiferent de motiv, compartimentarea nu implica neaparat o echipa de constructori. Puteti apela la cateva solutii simple, iar pe unele dintre ele le puteti chiar realiza singuri.

Apelati la o biblioteca ingusta cu deschidere pe ambele laturi si faceti separarea dintre doua zone cu ajutorul cartilor sau al unor obiecte decorative. Astfel, separati si camera si castigati si loc de depozitare.

Folositi-va de paleti din lemn pentru a amenaja un perete de compartimentare intr-un decor rustic sau traditional. Daca aveti o casa amenajata in stil retro sau vintage, prindeti de tavan mai multe tija sau sfori pe care puteti monta tot felul de obiecte de semnalistica, reclame sau altele.

In cazul in care aveti o casa minimalista sau contemporana, realizati un perete care se ridica la doua treimi deasupra podelei dintr-un suport in care ati infipt cateva placi de lemn la inaltimi diferite sau crengi de copac. Puteti, de asemenea, face separarea cu un panou montat pe doua picioare metalice in podea, iar pe panou fie aplicati vopsea de tabla scolara, fie il pictati in culori vesele, in ton cu amenajarea dumneavoastra.

Solutii exista. Inspiratie avem. Mai trebuie doar sa ne apucam de treaba. Spor la lucru!

Reclama

Articole noi

Imagini Bucatarii

(adsbygoogle = window.adsbygoogle ||...

Amenajare glam pentru un apartament de 105 mp din Bucuresti

Protagonistul povestei de astazi este un apartament cu trei...

Aspirator nazal bebe: cât de util este și de ce e bine să-l folosești

Fiecare părinte, din păcate, mai devreme sau mai târziu,...