15 idei de compartimentare a unui spatiu

Avem un spatiu. Bun, si acum? Acum ne gandim cum il amenajam in asa fel incat sa ne satisfaca toate nevoile de locuit, de relaxare, de depozitare si ne ajuta sa fim fericiti. In general, in apartamentele de tip vechi spatiile alocate camerelor sunt standardizate si, din pacate, cam mici. Din fericire,  blocurile noi si vilele au inceput sa dezvolte o apetenta pentru open-space-uri, pentru spatii de tip loft si pentru camere cat mai deschise si mai incapatoare. Insa, nu intotdeauna, un open space este ce avem nevoie.


Deschide Galeria

Daca vorbim, de pilda, despre o garsoniera cu o suprafata destul de mare, care depaseste 35 de metri patrati, deja ne putem juca in timpul amenajarii cu cateva solutii de compartimentare pentru a ne asigura o intimitate a locului de dormit, pentru a separa cumva locul de luat masa de restul casei, sau bucataria de living etc.

Valabil si in cazul caselor cu living open space, care, adesea, incoporeaza si diningul si bucataria. Poate avem nevoie de un birou, un spatiu de lucru de acasa si acesta ar fi bine sa nu comunice complet cu restul casei pentru a nu fi usor distrasi de la munca etc. Indiferent de motiv, compartimentarea nu implica neaparat o echipa de constructori. Puteti apela la cateva solutii simple, iar pe unele dintre ele le puteti chiar realiza singuri.

Apelati la o biblioteca ingusta cu deschidere pe ambele laturi si faceti separarea dintre doua zone cu ajutorul cartilor sau al unor obiecte decorative. Astfel, separati si camera si castigati si loc de depozitare.

Folositi-va de paleti din lemn pentru a amenaja un perete de compartimentare intr-un decor rustic sau traditional. Daca aveti o casa amenajata in stil retro sau vintage, prindeti de tavan mai multe tija sau sfori pe care puteti monta tot felul de obiecte de semnalistica, reclame sau altele.

In cazul in care aveti o casa minimalista sau contemporana, realizati un perete care se ridica la doua treimi deasupra podelei dintr-un suport in care ati infipt cateva placi de lemn la inaltimi diferite sau crengi de copac. Puteti, de asemenea, face separarea cu un panou montat pe doua picioare metalice in podea, iar pe panou fie aplicati vopsea de tabla scolara, fie il pictati in culori vesele, in ton cu amenajarea dumneavoastra.

Solutii exista. Inspiratie avem. Mai trebuie doar sa ne apucam de treaba. Spor la lucru!

Articole noi

Atmosferă cozy și jucăușă într-un apartament de 70 mp din Brașov

Echipa celor de la Beelive Design a finalizat proiectul...

Modele de bucatarii realizate cu mobilier modular

În ultimii ani, bucătăriile au câștigat o popularitate extrem...

Primul control inteligent care centralizează și controlează întreaga locuință cu o simplă atingere

Transformarea digitală a locuinței devine mai intuitivă, mai simplă...

Cum iti organizezi eficient bucataria – solutii de depozitare smart

De multe ori avem impresia ca ne mai trebuie...

Amenajare moderna apartament 100 mp intr-un bloc interbelic

Situat intr-un bloc din perioada interbelica din Bucuresti, acest...