15 modele de bucatarii cu o suprafata de 9 metri patrati

Cu totii ne-am dori sa avem bucatarii mari si spatioase in care sa ne putem desfasura in voie. Dar realitatea apartamentelor noastre este alta. Uneori 4, alteori 6 sau 8 metri patrati, acestea sunt suprafetele cu care trebuie sa ne descurcam.

Deschide Galeria

Intr-un articol precedent vorbeam despre suprafete de 6 metri patrati, pentru astazi ne-am propus sa iti oferim cateva modele de amenajari pentru o bucatarie care se incadreaza intre 8-9 metri patrati.

Probabil ca multi dintre voi va intrebati cum sa amenajezi un astfel de spatiu. Nu exista retete prestabilite. Fiecare bucatarie in parte este diferita, la fel cum sunt si cei care o amenajeaza. Nici una nu va semana cu cealalta.

Functionalitatea este unul din cei mai importanti factori ce trebuie luat in considerare atunci cand amenajam o bucatarie mica. Eficienta ei depinde de cum este asezata si de cum se desfasoara fluxul de munca intre zonele principale de activitate, mai exact, cum dispunem triunghiul de lucru.

Apoi, vom tine cont de mobilierul pe care ni-l dorim pentru bucatarie. Odata cu el ne vom gandi si ce stil vom folosi pentru a contura amenajarea. Rustic, industrial, traditional, scandinav sau contemporan, iata doar cateva optiuni de luat in calcul. Acorda atentie acestei decizii pentru ca este important ca stilul abordat sa fie unitar si sa se regaseasca in intreaga amenajare din locuinta. Poti alege sa pui in evidenta doar influente sau elemente prin care sa redai ideea unui anumit stil. Intr-o bucatarie mica, este mai dificil sa redai un stil rustic sau industrial.

Gandeste multifunctional! Blat de lucru extensibil, masute si/sau scaune pliante, iata doar cateva sugestii care pot fi implementate pentru a castiga spatiu la nivelul planului bucatariei. In acelasi timp, orice colt sau sector liber poate fi locul ideal pentru adaugarea unui blat si crearea unei zone tip bar, potrivit pentru o gustare rapida dimineata.

Fie ca ai de amenajat o bucatarie normala sau una in plan deschis, patrata sau o bucatarie lunga si ingusta, modelele pe care le-am selectat in galeria foto iti vor fi utile si te vor ajuta sa iei cele mai bune decizii pentru propria amenajare.

Sursa foto

Te-ar putea interesa

Cele mai citite articole