fbpx

15 modele de bucatarii cu o suprafata de 9 metri patrati

Cele mai citite

Excelenta amenajare a unui apartament de doar 37 metri patrati

Un apartament mic nu se amenajeaza atat de usor...

Locuinta din Timisoara – stilul scandinav in 35 de metri patrati

In incercarea noastra de a gasi locuinte din Romania...

Amenajare functionala intr-un apartament de 3 camere din Bucuresti

Secretul unei amenajari reusite consta in realizarea profesionista a...

Top 100 idei de amenajare de bucatarii moderne

Odata cu trecerea timpului, decorul unei case are nevoie...

Cu totii ne-am dori sa avem bucatarii mari si spatioase in care sa ne putem desfasura in voie. Dar realitatea apartamentelor noastre este alta. Uneori 4, alteori 6 sau 8 metri patrati, acestea sunt suprafetele cu care trebuie sa ne descurcam.

Deschide Galeria

Intr-un articol precedent vorbeam despre suprafete de 6 metri patrati, pentru astazi ne-am propus sa iti oferim cateva modele de amenajari pentru o bucatarie care se incadreaza intre 8-9 metri patrati.

Probabil ca multi dintre voi va intrebati cum sa amenajezi un astfel de spatiu. Nu exista retete prestabilite. Fiecare bucatarie in parte este diferita, la fel cum sunt si cei care o amenajeaza. Nici una nu va semana cu cealalta.

Functionalitatea este unul din cei mai importanti factori ce trebuie luat in considerare atunci cand amenajam o bucatarie mica. Eficienta ei depinde de cum este asezata si de cum se desfasoara fluxul de munca intre zonele principale de activitate, mai exact, cum dispunem triunghiul de lucru.

Apoi, vom tine cont de mobilierul pe care ni-l dorim pentru bucatarie. Odata cu el ne vom gandi si ce stil vom folosi pentru a contura amenajarea. Rustic, industrial, traditional, scandinav sau contemporan, iata doar cateva optiuni de luat in calcul. Acorda atentie acestei decizii pentru ca este important ca stilul abordat sa fie unitar si sa se regaseasca in intreaga amenajare din locuinta. Poti alege sa pui in evidenta doar influente sau elemente prin care sa redai ideea unui anumit stil. Intr-o bucatarie mica, este mai dificil sa redai un stil rustic sau industrial.

Gandeste multifunctional! Blat de lucru extensibil, masute si/sau scaune pliante, iata doar cateva sugestii care pot fi implementate pentru a castiga spatiu la nivelul planului bucatariei. In acelasi timp, orice colt sau sector liber poate fi locul ideal pentru adaugarea unui blat si crearea unei zone tip bar, potrivit pentru o gustare rapida dimineata.

Fie ca ai de amenajat o bucatarie normala sau una in plan deschis, patrata sau o bucatarie lunga si ingusta, modelele pe care le-am selectat in galeria foto iti vor fi utile si te vor ajuta sa iei cele mai bune decizii pentru propria amenajare.

Sursa foto

Reclama

Articole noi

Amenajare apartament cu doua camere in stil industrial – Tavan negru si detalii rafinate

Daca pana acum va gandeati ca negrul intr-o amenajare...

Amenajare glam pentru un apartament de 105 mp din Bucuresti

Protagonistul povestei de astazi este un apartament cu trei...

Amenajare glam cu influente scandinave pentru un apartament de 3 camere din Constanta

Povestea de astazi este a unui apartament de trei...

Aspirator nazal bebe: cât de util este și de ce e bine să-l folosești

Fiecare părinte, din păcate, mai devreme sau mai târziu,...

Centrală termică pe gaz sau termoșemineu – ce tip de încălzire să alegi?

În ziua de astăzi, alegerea unei soluții de încălzire...