De spatii de depozitare avem nevoie cu totii indiferent de tipul locuintei noastre, fie ea mica sau generoasa in metri patrati. De aceea, integrarea dulapurilor si a dressing-urilor poate fi o sarcina dificila mai ales atunci cand nu gasesti suficient spatiu pentru dorintele tale. Astfel, prin selectia de fotografii din galerie, ne-am propus sa va venim in sprijin cu idei variate pentru designul dulapurilor si mai ales sa va puteti inspira din felul cum au fost ele introduse in spatiile respectivelor locuinte.
In mod clar, atunci cand trebuie sa te descurci intr-un spatiu limitat, apelezi la resurse nebanuite si mai ales abordezi problema din toate unghiurile astfel incat sa o poti gasi pe cea optima.
Una din variantele propuse este integrarea dulapurilor in jurul ferestrei. Puteti aseza dulapurile de o parte si de cealalta a ferestrei. Acest tip de aranjament poate fi pus in practica in cazul in care mai exista inca o fereastra in respectiva incapere. Dulapurile vor prelua o parte din lumina, de aceea camera va risca sa fie prea intunecata.
Cand vorbim despre spatiile mici, ideile creative care au ca scop functionalitatea trebuie sa primeze. De aceea puteti folosi dulapurile ca separator intre spatii. Daca ne referim la un open space, atunci ele pot separa patul de restul camerei sau chiar dormitorul de baie pentru spatiile mai neconventionale.
Si dulapurile incastrate in perete sunt o solutie eficienta pentru un dormitor bine organizat. Daca spatiul va permite puteti opta pentru montarea unui dressing de la un capat la celalalt al peretelui pentru uniformitate si eficienta a zonei de depozitare a hainelor. Se pot folosi atat usi mate in culori care se regasesc in amenajarea dormitorului cat si cele cu suprafete lucioase sau chiar cu oglinzi pentru a spori iluzia spatialitatii incaperii. Ideal ar fi sa asezati dulapurile pe peretele opus ferestrelor pentru ca oglinzile sa reflecte si o parte din lumina. Efect garantat.
Daca ideea de dulapuri nu va surade, puteti incerca o varianta neconventionala aceea de a crea in spatele patului o nisa separata de un perete de sticla mata sau plexiglas, o zona ingusta si lunga care sa functioneze ca depozitare pentru haine. Ea poate fi amenajata astfel incat sa puteti accesa usor orice fel de haine. Un sistem de bare si rafturi vor fi suficiente pentru organizarea acestui spatiu tip dressing.
Dulapurile pot ocupa destul de mult spatiu, creand senzatia de apasat si greoi. Pentru cei care nu isi doresc corpuri de mobilier din tavan pana in podea, pot opta pentru corpuri joase sau comode pentru haine si accesorii.