15 modele pentru amenajarea balconului

Balconul sau terasa este sursa noastra de legatura cu exteriorul. Pe timp de vara, cautam relaxarea si racoarea serilor petrecute in balcon. Cu cateva mici imbunatatiri, acest spatiu se poate transforma in locul tau preferat. Iata cateva idei care sa te ajute sa conturezi o amenajare placuta in balconul tau.

Deschide Galeria

Pastreaza o amenajare simpla, pe care sa o poti completa ulterior. Cea mai simpla metoda pentru a aduce natura in balconul tau este sa faci loc unor ghivece cu plante. Cele mai frumoase sunt florile de culori cat mai intense, plantele inalte, arbusti pitici sau chiar plantele agatatoare. Alege suporturi pentru plante creative, colorate care sa iti stimuleze privirea si sa aduca un plus de interes in amenajarea balconului.

Alege cu atentie plantele cu care vei inverzi balconul! Specialistii recomanda plante si arbusti care se mentin verzi tot timpul anului, dar si plante care infloresc frumos in sezonul cald. Este important sa achizitionezi plante din pepiniere sau centre specializate. Alege arbusti pitici care au nevoie doar de o taiere o data pe an si nu necesita o ingrijire complicata. Adapteaza plantele in functie de spatiul pe care il la dispozitie si de orientarea balconului

Daca balconul este mic, alege piese de mobilier pe masura: o bancheta, o masuta cu unul sau doua scaune la care sa adaugi cateva perne decorative confortabile si iata cum ai reusit sa transformi balconul in locul de savurat cafeaua in diminetile de vara. Mai poti adauga o rogojina sau un covor rustic pentru un plus de confort.

Nu uita de perdele sau jaluzele pentru a feri balconul de razele puternice ale soarelui din timpul verii! Gandeste-te si la ce fel de lumini vei integra pentru a contura atmosfera; pot fi ghirlandele de la pomul de craciun, felinare sau lampi solare.

 

Te-ar putea interesa

Cele mai citite articole