16 idei pentru aranjarea mesei de Craciun sau Revelion

Mai avem foarte putin timp pana ne adunam in jurul mesei de Craciun alaturi de cei dragi si ne bucuram de bunatatile pregatite in Ajun. Ne amintim si acum din copilarie cand masa trebuia decorata tematic, sa fie in ton cu decorul din casa, cu bradul impodobit si neaparat sa imbrace straie ca ale mosului: in alb si rosu.

Deschide Galeria

Pe masura ce am crescut am cutezat a incalca aceste reguli si acum ne putem decora atat bradul de Craciun, cat si masa in culorile preferate. Un tip de aranjare a mesei, cu adevarat special si rafinat este cel in care ne folosim de cat mai mult argintiu. Pentur ca si tacamurile au aceeasi culoare, iar farfuriile de regula sunt albe este bine sa spargei monotonia unei mese argintii cu cateva accesorii turquoise sau albastre. Este o combinatie foarte reusita, mai ales daca aveti oaspeti de seama. Impresia sofisticata este o certitudine. Daca stiti ca in jurul mesei veti avea o audienta haioasa si oameni foarte veseli, sporiti atmosfera cu un decor in rosu si auriu.

Servetele cu mesaje dragute, solnite in forma de reni, stelute aurii si coronite de brad poleite cu praf de stele. Veselia este garantata. O alta combinatie de culori reusita este verde-argintiu. Recomandarea noastra este sa decorati masa cu crengute tinere de brad. In cazul in care aveti un interior rustic, o masa de lemn masiva la care va veti aseza oaspetii atunci nu alegeti culori sidefate si ornamente bogate. Pentru o masa de lemn nelacuita alegeti un servet rosu, sau alb, centrul mesei garnisiti-l cu un bradut natural, mic, cu trei, patru globuri in el si echilibrati-l cu doua sfesnice pe capetele mesei. Cand incepeti sa aranjati decorul tineti minte regula de baza: nu exagerati.

Citeste si idei pentru masa de Craciun

Daca amenajati o masa dreptunghiulara atunci nu folositi ornamente perfect rotunde. Daca nu aveti alt tip de ornament atunci incercati sa le dispuneti linear pe centrul mesei pentru un aranjament echilibrat. Alegeti o piesa centrala, principala si derivati din aceasta tematica mesei, nu supraincarcati pentru ca va deveni un context obositor, iar oaspetii vor deveni prea grijulii sa nu le darame, sa navigheze printre ele etc. In plus, prea multe ornamente egale ca impact vizual fura atentia.

Daca vreti sa va suprindeti si mai mult musafirii si sa porniti cu dreptul inca de la asezarea la masa, in fata fiecarei farfurii puneti cate o cutiuta mica de cadouri in care ati ascuns o briosa sau o alta prajitura pentru fiecare. Este un gest simplu, dar care va va garanta buna dispozitie a tuturor inca de la inceputul serii.

 

​Articol publicat in editia print a Ghidului Casei

Te-ar putea interesa

Cele mai citite articole