18 modalitati de a personaliza peretii casei

Designul interior se axeaza din ce in ce mai mult pe decorarea peretilor. Este ales un perete care sa spuna ceva despre acea incapere, despre proprietar sau despre familie. Se poate crea o poveste, o istorie si o imagine reprezentativa personalizand peretii casei.

Deschide Galeria

Cateva idei practice si mai putin costisitoare sunt cele in care se folosesc obiectele care sunt deja in casa si care nu isi gasesc locul sau arata mult mai bine pe perete.

Se poate recurge la folosirea unor becuri vechi in care sa se puna apa si plante de diverse marimi, care au si radacini ramuroase. Becurile sunt fixate in perete si pot decora astfel balconul sau bucataria. Imaginea este cea dintr-o gradina botanica sau sera.

Un design asemanator se realizeaza cu ajutorul unor sticle fixate in perete cu suport de metal. Sticlele devin vaze pentru flori artificiale sau naturale. Recipientele pot avea forme diferite, important este sa fie transparente. Pot fi folosite si sticle mici de Coca-Cola pentru o imagine retro.

Pentru decorarea peretilor intr-un mod inedit se poate apela la creioane. Cu ajutorul unor suporturi transparente din plastic creioanele sunt introduse pe rand si fixate usor in perete. Imaginea poate fi una colorata sau se pot alege tonuri de gri si negru pentru un aspect clasic si rece.

O varianta ce presupune costuri reduse este lipirea pe perete a pungilor de cadouri in zona holului de la intrare. Pungile vor fi si organizatoare pentru chei, flori de par, ochelari de soare sau creioane si harti. Amplasarea lor poate fi facuta deasupra pantofarului sau langa cuier.

Tot din categoria lucrurilor realizate cu putin bani se pot decupa din carton colorat pasari de diverse forme si sarme pentru sustinerea imaginara a pasarilor. Cartonul decupat se lipeste direct pe perete cu adeziv special. Imaginea pasarilor este una vie si placuta si se incadreaza usor intr-o camera de copil.

Bineinteles ca fiecare familie are istoria ei spusa prin intermediul fotografiilor. Pozele care nu mai au loc intr-un album pot alcatui un fototapet impresionant pe un hol intre camere sau chiar la intrarea in casa. Senzatia si placerea pe care o au oamenii in momentul in care se uita la fotografii este expusa printr-un design simplu si ingenios.

Colectiile pe care o familie le detine nu este nevoie sa mai fie pastrate in cutii. Aparatele foto din diverse perioade de evolutie ale tehnologiei isi gasesc locul pe o serie de polite albe care le scoate in evidenta.

Urmand aceeasi linie, vinilurile care nu mai sunt folosite sunt agatate pe peretele unui living sau in camera de oaspeti. Incaperea capata un aspect vintage, efectul este de vechi si nou in acelasi timp.

De asemenea, chitarile isi gasesc locul usor pe peretii livingului sau biroului. Suporturile folosite sunt speciale si simple. Imaginea ridica la un rang inalt pasiunea pentru muzica. Efectul puternic este atins prin folosirea chitarelor electrice, iar pentru un efect placut si de visare se apeleaza la cele clasice.

Cartile sunt asezate simplu pe rafturi albe, lasand culoarea cartilor sa alcatuiasca un tablou literar incantator. O astfel de bibilioteca poate fi realizata pentru un perete din mansarda, pentru un dormitor, birou sau chiar pentru un hol mai incapator.

In viata de zi cu zi exista tendinta de intoarcere la origini, iar designul a imprumutat acest curent. Astfel peretii pot fi decorati chiar cu ajutorul cosurilor din nuiele. Cosurile pot fi de diverse marimi si culori, se pastreaza totusi aceasi tonalitate a culorii maro cu o tenta patinata pentru a se obtine efectul scontat. Montajul este simplu, se folosesc agatatori.

Pentru peretii zonei in care se ia masa sau pentru bucatarie se aplica farfurii din ceramica desenate in culori vii. Folosind acelasi sistem se pot agata pe peretele bucatariei si cani. Pentru cani se fixeaza in perete un panou de lemn care faciliteaza si folosirea canilor la nevoie.

O practica mai des intalnita pentru bucatarii este folosirea borcanelor. Pe mai multe rafturi de lemn sunt dispuse borcane de aceasi marime, dar care au inauntru alimente colorate diferit.

Pentru decorarea camerelor de zi sau a locurilor de luat masa se apeleaza la tablouri din mai multe bucati, imaginea fiind formata din 4-6 tablouri mai mici. Tablurile mici pot fi patrate sau dreptunghiulare si pot alcatui diverse imagini: copaci, flori, pasari.

Fototapetul este folosit des, important este sa se transmita exact ce se doreste cu ajutorul lui. In holul de la intrare se poate folosi un tapet numai cu o pagina dintr-o carte. Randurile marite ale cartii dau o senzatie placuta si designul ofera un aer intelectual. Intr-un colt al livingului pentru iubitorii de iarna se poate aplica un tapet cu o imagine dintr-o padure incarcata de zapada. Tot pentru perioada festiva de iarna se poate decora direct pe perete pomul de Craciun fixand bete de lemn nefinisate de la mic la mare. Tot ansambul este incununat de o stea deasupra si de decoratiuni luminoase si specifice sarbatorii.

Pentru decorarea peretilor designerii se bazeaza mult pe starea emotionala pe care o creaza, pe efectele frapante si pe culorile care sa defineasca atat casa cat si pe proprietarul ei.

sursa foto: pinterest.com

Te-ar putea interesa

Cele mai citite articole