fbpx

2 modele de amenajare pentru balcon

Cele mai citite

Locuinta din Timisoara – stilul scandinav in 35 de metri patrati

In incercarea noastra de a gasi locuinte din Romania...

Excelenta amenajare a unui apartament de doar 37 metri patrati

Un apartament mic nu se amenajeaza atat de usor...

Amenajare functionala intr-un apartament de 3 camere din Bucuresti

Secretul unei amenajari reusite consta in realizarea profesionista a...

Casute eco-friendly – 19 modele

In ultima vreme produsele eco-friendly au devenit o adevarata...

Te poti bucura de timp petrecut in balcon indiferent de sezon, in functie de abordarea pe care ti-o doresti. Un balcon deschis iti va oferi multe momente frumoase de relaxare pe timpul sezonului cald, iar o amenajare in care balconul a fost inchis si eventual prevazut cu sistem de incalzire iti poate asigura confort chiar si atunci cand zilele sunt mai reci, dar insorite. De aceea, ne-am propus pentru astazi sa-ti oferim doua astfel de amenajari de balcon din care sa te inspiri.

Deschide Galeria

Primul model este ideal pentru a te bucura de primavara insorita si vara calduroasa intr-un spatiu mic, dar abordat cu gust. Tinerii care locuiesc in acest apartament si-au dorit mult sa aiba un spatiu de relaxare la exterior, o oaza de verde pentru a se bucura de dimineti lungi de weekend sau seri petrecute la lumina lumanarilor. De aceea au ales sa nu-si inchida balconul si l-au amenajat cu mult alb, iar pe podea au asezat o mocheta verde care sa te duca cu gandul la ideea de gazon.

Intr-un colt al balconului au asezat plantele cu suporturi din rachita si vase ceramice, felinare si lumanari de diferite marimi. O masa cu scaune, toate albe si pliabile asigura loc de sezut. In capatul opus, o planta agatatoare decoreaza peretele complet alb. Cateva lampi solare asezate in diferite locuri ale balconului asigura o lumina difuza pe timp de seara. Pentru a asigura un plus de intimitate, dar si sa redea tematica naturii, cei doi au ales panouri din rachita pe care sa le desfasoare pe balustrada (ai putea folosi si rogojini simple de papura pentru un efect similar). Cele doua perdele albe ofera protectie atunci cand lumina soarelui devine mai puternica.

Al doilea balcon pe care ti-l propunem ca inspiratie este unul inchis si amenajat ca o extensie a livingului cu cateva plante de o parte si o mini-biblioteca pe latura opusa.

Beneficiarii si-au dorit sa poata folosi spatiul din balcon tot timpul anului, asa ca atunci cand au pornit reamenajarea intregului apartament au prevazut un sistem de incalzire in pardoseala, acelasi ca si in interior casei. Peretii si tavanul au fost izolati, iar pentru ferestre au folosit un profil cu 3 camere care sa asigure izolatie termica si fonica optima.

Ca finisaje, s-au folosit pe pereti placi care imita caramida, iar pe podea gresie cu imagini desprinse din pagini de ziare. Ingenioasa idee pentru balcon! Adaugand corpul de biblioteca, cartile si suportul cu plante, alaturi de 2 scaune din rachita si o masuta pe masura, spatiul s-a transformat intr-unul ideal pentru lectura sau baut cafeaua dimineata, indiferent de anotimp.

Ne-au placut ambele amenajari si speram sa te inspire si pe tine oricand vei dori sa dai o noua faţă balconului tau! 

Reclama

Articole noi

Amenajare moderna casa 156 mp

Atmosfera relaxata, tinereasca din aceasta locuinta unifamiliala din Berceni,...

Cum pregătești camera unui nou-născut: iată la ce să fii atent

Când vine un copil pe lume, ne pregătim în...

Renovarea unui studio de 38mp cu buget limitat

Un spatiu mic, dar bine impartit functional si finisat...

Aveți un living de dimensiuni reduse? Iată cum îl puteți mobila

Camera de zi este adesea considerată a fi inima...

Amenajare moderna apartament de doua camere din Cluj

O amenajare moderna, in linii minimaliste, cu accente de...