fbpx

2 modele de bai modern amenajate

Cele mai citite

Excelenta amenajare a unui apartament de doar 37 metri patrati

Un apartament mic nu se amenajeaza atat de usor...

Locuinta din Timisoara – stilul scandinav in 35 de metri patrati

In incercarea noastra de a gasi locuinte din Romania...

Amenajare functionala intr-un apartament de 3 camere din Bucuresti

Secretul unei amenajari reusite consta in realizarea profesionista a...

Top 100 idei de amenajare de bucatarii moderne

Odata cu trecerea timpului, decorul unei case are nevoie...

Daca esti in cautarea unor idei si modele de amenajari pentru baia ta, ai ajuns in locul potrivit. Iti propunem pentru astazi doua bai proaspat amenajate pe care sa le folosesti ca sursa de inspiratie. Acestea au fost gandite functional, in spirit modern, cu toate cele necesare intr-o baie de bloc.

Deschide Galeria

In prima amenajare, folosirea accentelor de albastru pare a fi solutia confortabila pentru a aduce un plus de interes decorului. Vei remarca ca finisajele si sanitarele sunt albe, inclusiv corpul pentru depozitare de sub lavoar, astfel ca placile cu mozaic albastru ies in evidenta intr-un mod placut.

Suprafata acestei bai este mica, insa spatiul este bine optimizat, avand chiar si un spatiu pentru masina de spalat rufe. De cele mai multe ori, in astfel de bai, specialistii recomanda montarea unei cabine de dus in locul unei cazi. Ca si in cazul de faţă, instalarea unui astfel de solutii cu dus a permis si crearea unei zone de depozitare. Practic, a fost ridicat un perete intre dus si dulap, dupa cum vei putea observa si in imaginile din galerie. De cealalta parte a baii, rezervorul toaletei a fost incastrat, iar nisa rezultata permite o zona pentru depozitarea produselor cosmetice sau a unor mici decoratiuni.

Pentru cea de-a doua amenajare, cuvantul de ordine a fost optimizarea. Spatiul mic, ingust a fost excelent exploatat astfel incat sa rezulte o baie functionala. Intrucat nu exista o sursa de lumina naturala, iluminatul artificial trebuie sa compenseze printr-o abordare variata. Spoturile uniform incastrate in plafon asigura un iluminat general eficient, iar lampa de pe blat aduce un plus prin efectul ambiental creat. In plus, a fost montat un ventilator care asigura ventilarea spatiului.

Nevoia de spatii de depozitare a fost rezolvata prin crearea unui tot unitar in jurul lavoarului. Practic, acesta este incorporat intr-un corp de mobilier, cu rafturi deschise, sertare si doua usi, dar si un mic spatiu creat pentru intinderea prosopului. Blatul de deasupra unifica aceste zone, oferind un plus pentru decoratiuni si lampa anterior mentionata. Oglinda supradimensionata (un model care acopera jumatate din peretele cu lavoarul) face ca spatiul sa para mai mare si mai luminos.

Totul este alb, de la finisaje la sanitare, cu exceptia pardoselii. Placile ceramice sunt tip Metro, albe, iar placile de gresie prin modelul lor creeaza un impact stilistic care scoate baia din monotonia albului. Si in aceasta amenajare s-a optat pentru instalarea unei cabine de dus cu usi din sticla transparenta. Imediat langa cabina a fost creata o nisa folosita pentru depozitare.

Ambele modele de amenajari reprezinta doua exemple practice si utile care ne demonstreaza ca si baile mici de bloc se pot transforma in spatii moderne si functionale. Speram sa-ti fie de ajutor!

Reclama

Articole noi

Imagini Bucatarii

(adsbygoogle = window.adsbygoogle ||...

Amenajare glam pentru un apartament de 105 mp din Bucuresti

Protagonistul povestei de astazi este un apartament cu trei...

Aspirator nazal bebe: cât de util este și de ce e bine să-l folosești

Fiecare părinte, din păcate, mai devreme sau mai târziu,...