Urmeaza in continuare o lista de 20 cele mai frumoase castele din lume. Romania se numara si ea printre tarile acestea. Dupa ce le veti vedea sigur o sa incepeti sa credeti din nou in povesti si basme, ca in copilarie.

1.Castelul Howard dinYorkshire, este cea mai mare resedinta privata din Anglia. Apartine familiei Howard de peste 300 de ani.

2. Castelul Hohenschwangau din Germania a fost construit in secolul al XIX-lea, iar, pe an, primeste in jur de 300.000 de vizitatori.

3. Castelul Corfe din Anglia este o fortificatie construita in secolul al XI-lea de catre regele William "Cuceritorul" .

4. Castelul Malbork din Polonia este cel mai mare castel din lume din punct de vedere al suprafetei pe care il ocupa, si este cea mai mare cladire construita din caramida.

5. Castelul Neuschwanstein din Germania. A fost construit de Ludwing al II-lea al Bavariei pentru a-l folosi ca refugiu pe timp de razboi.

6. Palatul de Chambord din Franta a fost construit pentru a fi resedinta de vanatoare a lui Francois I. A fost deschis publicului in 2007.

7. Castelul Osaka din Japonia, a fost construit pe o fundatie inalta de piatra pentru a-l proteja de atacatorii din timpul razboielor.

8. Castelul Hohenwerfen din Austria este construit pe varful unui munte in secolul al XI-lea. Ofera o priveliste spectaculoasa.

9. Castelul Kilkenny din Irlanda a fost construit de catre William Marshal in 1195 iar acum este folosit ca centru unde se tin conferinte si alte evenimente asemanatoare.

10. Castelul Peles din Romania este construit in stil neo-renascentist intre anii 1873-1914.

11. Palatul Schloss Moritzburg din Germania este construit in jurul unei paduri si servea in trecut ca resedinta de vanatoarea a nobilimii.

12. Castillo de Coca din Spania a fost construit peste un vechi sit arheologic, locul de nastere al imparatului roman Theodosius. Acum serveste ca institutie de invatamant.

13. Sleeping Beauty Castle din Disneyland este un castel de basm, iar imaginea lui a devenit logo pentru casa de productie Disney.

14. Castelul Kronborg din Danemarca a fost contruit in 1420 si reprezinta cea mai importanta fortificatie din Europa de Nord.

15. Palatul regal de la Versailles, din Franta, are un numar de 2300 de camere, 67 de scari si 5210 de piese de mobilier

16. Castelul Praga din Cehia se numara printre cele mai vechi castele din lume, intr-un top al celor de la Cartea Recordurilor

17. Castelul Bodiam din Anglia este contruit pe malul unui lac, in secolul al XIV-lea, pentru a-l proteja de cotropitori.

18. Borg Hochosterwitz din Austria este un impresionant castel medieval.

19. Palatul Ecaterina din Rusia a fost construit in 1717 pentru regina Ecateria I, ca palat de vara.

20. Hogwarts Universal Studios din Orlando, SUA, este inspirat din filmele cu Harry Potter.

Peste 500.000 de produse in stoc la cele mai mici preturi online.
comentează sau vezi comentarii


Newsletter

Ramai la curent cu noutatile de pe Povestea Casei!
Comentarii