20 de idei de amenajare pentru un apartament cu doua camere

Cele mai mari probleme de amenajare sunt adesea ridicate de apartamentele cel mai des intalnite: apartamente cu 2 camere. In noile ansambluri rezidentiale aceste apartamente sunt denumite apartament tip studio, unde a doua camera, de dimensiuni mici este cea in care se amenajeaza dormitorul. De obicei, livingul este la comun cu bucataria intr-un open-space cu deschidere catre o terasa sau un balcon. 

Deschide Galeria

Asadar, intr-un spatiu de acest timp cum compartimentam? Cum organizam spatiile de depozitare? Cata mobila e suficienta? Cum ne amenajam o zona de luat masa? Cum procedam cu electrocasnicele? Toate acestea sunt intrebari normale pentru amenajarea oricarui apartament dar au nevoie de solutii ingenioase pentru cele de doua camere. Astfel, am adunat 20 de planuri de amenajare pentru apartamente cu 2 camere realizate de arhitecti si designeri pentru a va ajuta sa va inspirati in organizarea si aranjarea propriei case. 

Solutii pot fi gasite indiferent de configuratia actuala a apartamentului dumneavoastra. Important este sa stiti inca de la inceput ceea ce va doriti. Faceti o lista cu camerele pe care le doriti in functie de nevoi. Stabilirea functiunii unui spatiu este cheia in cazul amenajarii unor astfel de apartamente. Veti sti astfel cum veti compartimenta fiecare zona si mai ales daca e nevoie sa inlaturati pereti pentru a imbunatati circulatia in locuinta. E bine sa stiti ca o mai buna circulatie in apartament ajuta la crearea impresiei de spatiu. Puteti apela la ajutorul unui specialist, arhitect sau decorator de interioare care va poate ghida in acest proces, astfel incat sa luati cele mai bune decizii. 

Functiunile unui spatiu trebuie sa fie complementare, sa vina in sprijinul dumneavoastra si nu sa va incurce. De exemplu, zona de dining sau unde se ia masa va fi amenajata cat mai aproape de bucatarie astfel incat sa nu fiti nevoiti sa umblati cu farfuriile prin toata casa. Daca este un open space, atunci masa cu scaunele se vor aseza intre bucatarie si living pentru o trecere fireasca si coerenta intre spatii.

Intr-un apartament de 2 camere, living poate indeplini mai multe subfunctiuni, zona de conversatii, zona de lectura, zona de relaxare sau chiar zona de lucru daca se doreste instalarea si a unui birou. In familiile cu copii mici, se poate crea si un loc de joaca astfel incat cei mici sa poata fi supravegheati de parinti. De aceea, tinand cont de toate acestea, piesele de mobilier si accesoriile trebuie adaptate cerintelor si nevoilor in corelatie cu perimetrul spatiului locuit. Calitatea si confortul canapelei vor fi prioritare precum si mobilierul care este indicat a fi unul modular cu elemente ergonomice adaptate spatiilor mici. 

Si dormitorul este de importanta majora intr-o amenajare. Pentru o odihna cat mai placuta dar si o functie bine indeplinita, toate piesele vor trebui selectate astfel incat sa ofere maximum de utilitate. Multifunctionalitatea joaca aici un rol cheie caci vor fi necesare spatii de depozitare eficiente. 

Indiferent de optiunile dumneavoastra, ganditi bine spatiul inainte de a porni amenajarea lui si pastrati o doza de creativitate si originalitate. In fond, acesta va fi spatiul in care veti locui si cu care va veti identifica. El va reprezinta, fiind o parte din personalitatea dumneavoastra si a familiei implicit.

 

 

Te-ar putea interesa

Cele mai citite articole